Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Oulun derby keskeytettiin loppuhetkillä - Raatin stadion ja saari tyhjäksi pommiuhkauksen takia

AC Oulun ja OPS:n välinen Ykkösen ottelu keskeytettiin 83. minuutilla. Koko Raatin saari tyhjennettiin ja eristettiin useammaksi tunniksi.

Yleisöä pallokentän ulkopuolella
Jalkapallon Ykkösen paikallisottelu AC Oulu - OPS keskeytettiin kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Oulussa. Kuva: Timo Heikkala / Lehtikuva
Jaakko Parkkinen,
Emma Grünn
Avaa Yle-sovelluksessa

Ykkösen paikalliskamppailu AC Oulun ja OPS:n välillä keskeytettiin ottelun 83. minuutilla ja stadion tyhjennettiin. AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläisen mukaan evakuoinnin syy oli kaupungin työntekijöiden saamat kaksi puhelua, joissa uhattiin pommilla.

– Minulle välitettiin tämä tieto ja tapahtumapäällikön sekä turvallisuuspäällikön päätöksellä ottelu keskeytettiin, Meriläinen kertoi.

– Stadion oli tyhjä 5-6 minuuttia tämän uhkauksen jälkeen. Reagoimme välittömästi emmekä jääneet miettimään sen kummemmin.

Katsojille stadionin evakuoinnin syytä ei kerrottu. Oulun poliisi kertoi tiedotteessaan kymmenen jälkeen illalla, että 3 500 katsojaa poistui paikalta rauhallisesti ja stadion oli tyhjä 20.25. Poliisi siis tyhjensi ja eristi koko Raatin saaren, jolla stadion sijaitsee.

Ottelun keskeyttämisen jälkeen saatujen tietojen mukaan tunnelma stadionin ulkopuolella oli tilanteeseen nähden melko rento.

– Me suhtaudumme vakavasti näihin uhkauksiin. Nyt näyttää siltä, että uhkaus ei ole realisoitunut. Jos näin jatkuu, eikä mitään tapahdu, niin sehän on pila. Mikä on hyvin ikävä juttu.

– Hieno urheilutapahtuma jää tämän varjoon.

Pelissä ei ehditty nähdä maaleja ennen keskeytystä.

Poliisi: Asiasta aloitettu rikostutkinta

Oulun poliisi tiedotti keskiviikkoiltana hieman ennen keskiyötä, että Merikoskensillat avattiin liikenteelle ja kulku Raatinsaareen oli jälleen mahdollista. Tiedotteen mukaan liikenne oli suljettuna noin 23.30 asti, koska poliisi eristi alueen ja tarkisti tilat. Poliisi vahvisti, että syynä toimille oli puhelinsoitto, jossa oli uhattu räjähteillä.

– Oulun poliisi on aloittanut asiasta rikostutkinnan ja asiasta tiedotetaan lisää torstaina 20.7.2017. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä, rikoskomisario Jussi Hyrkäs kertoi tiedotteessa.

Aiemmin Oulun poliisista kerrottiin, että evakuointi oli varotoimenpide. Henkilövahinkoja ei ole.

– Kyseessä on varotoimenpide koska on räjähdeuhkaus kyseessä.

AC Oulu kertoi hieman ennen keskiyötä kotisivuillaan, että stadionille jääneet tavarat voi noutaa torstaina Raatin stadionin ala-aulasta.

Juttua muokattu: Lisätty tietoja evakuoinnista Oulun poliisin tiedotteesta ja AC Oulun kotisivuilta.

Lue myös:

RoPS-valmentaja joutui toisen kerran pommiuhkaan - "Mitään pakokauhua ei ollut"

Suosittelemme