Hyppää sisältöön

Puremista ja nipistelyä – peli meni likaiseksi Amerikan mestaruusturnauksessa

El Salvadorin pelaajat ottivat rumat keinot käyttöön Yhdysvaltoja vastaan käydyssä Gold Cupin neljännesvälierässä.

Yhdysvaltain Jozy Altidore (vas.) ja El Salvadorin Ivan Mancian kamppailevat pallosta. Kuva: AOP
Otto Rönkä

Jalkapallon Pohjois- ja Keski-Amerikan sekä Karibian mestaruusturnauksessa CONCACAF Gold Cupissa pelataan jo pudotuspelejä. Keskiviikon neljännesvälierässä isäntämaa USA:n ja El Salvadorin välillä peli oli kiihkeää – ja paikoin erittäin likaista.

Yhdysvallat paineli avausjakson lopussa Omar Gonzalezin ja Eric Licjhaj'n pikamaaleilla 2-0-johtoon, ja toisella jaksolla El Salvadorin pelaajat ottivat kaikki keinot käyttöön. Eritoten pitkään Euroopassa pelannut, tätä nykyä MLS:ssä Torontoa edustava jenkkihyökkääjä Jozy Altidore joutui elsalvadorilaisten hiilllostuksen kohteeksi.

Ottelukuvassa näkyy selvästi, kuinka tunnin kohdalla kulmapotkutilanteessa Altidorea puolustanut puolustaja Henry Romero nipistelee hyökkääjää nännistä. Altidore kimpaantui "nännäristä", mutta tuomarilta jäi tilanne näkemättä.

Vain hetkeä myöhemmin Romero oli jälleen asialla: tällä kertaa elsalvadorilaista Alianzaa edustava pakki puraisi Altidorea hartian seudulta.

Teko näkyy selkeästi hidastuskuvasta. Tuomarilta temppu jäi jälleen näkemättä, mutta varsinkin Twitterissä Romeron sikailu on saanut runsaasti huomiota osakseen.

USA ja Altidore pysyivät kuitenkin suhteellisen viileinä ja voittivat ottelun lopulta 2-0. Välierässä se saa vastaansa Costa Rican.

Romeroa saattaa odottaa vielä jälkikäteen tuntuva sanktio. Esimerkiksi Uruguayn Luis Suarez sai vuoden 2014 MM-kisoissa neljän kuukauden pelikiellon purtuaan italialaista Giorgio Chielliniä olkapäähän.

Suosittelemme sinulle