Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kushner, Trump Jr ja Manafort todistavat ensi viikolla senaatin komiteoiden edessä

Kuulemiset liittyvät Yhdysvaltain hallinnon epäiltyihin Venäjä-yhteyksiin.

Presidentti Donald Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner (keskellä) kongressin piknikillä 22. kesäkuuta 2017.
Jared Kushner (keskellä) tulee todistajaksi senaatin tiedustelukomitean eteen. Kuva: Shawn Thew / EPA
Juho Tuomisto,
Juho Takkunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr. ja presidentin ex-kampanjapäällikkö Paul Manafort todistavat ensi viikolla senaatin oikeuskomitean edessä, kertoo uutistoimisto AFP komitean ilmoittaneen.

Trump Jr:n ja Manafortin on määrä todistaa komitean edessä keskiviikkona. He molemmat osallistuivat viime vuonna kohun aiheuttaneeseen tapaamiseen venäläisasianajajan kanssa.

ABC Newsin mukaan molemmat miehistä ovat vastaanottaneet komitean kutsun, mutta he eivät ole ilmoittaneet, aikovatko he saapua komitean kuultavaksi.

Media: Kushner todistaa senaatin tiedustelukomitean edessä maanantaina

Presidentti Trumpin vävy ja neuvonantaja Jared Kushner todistaa puolestaan senaatin tiedustelukomitean edessä ensi viikon maanantaina, kertovat yhdysvaltalaismediat. Asiasta ainakin uutisoineiden ABC Newsin ja CNN:n mukaan kuuleminen järjestettäisiin suljettujen ovien takana.

Kushner muun muassa osallistui myös tapaamiseen venäläisasianajaja Natalia Veselnitskajan kanssa viime vuonna. Asianajajalla oli luvattu olevan demokraattien presidenttiehdokkaana ollutta Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja.

Kushnerin Venäjä-yhteydet ovat jo aiemminkin herättäneet ihmetystä. Hän on muun muassa tavannut Venäjän suurlähettilään yhdessä Trumpin ex-turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin kanssa.

Jutussa on käytetty lähteinä New York Timesia ja STT:tä.

Suosittelemme