Hyppää sisältöön

YK: Lapset näkevät pian nälkää Pohjois-Koreassa – pahin kuivuus vuoden 2001 jälkeen

Eristäytynyt valtio todennäköisesti tarvitse lisää tuontia-apua tänä vuonna. FAO vetoaa, ettei kansainvälisiä pakotteita kohdistettaisi elintarvikkeisiin.

Incheonin säiliö kuivui kesäkuussa 2012 pitkään jatkuneen kuivankauden jälkeen Korean niemimaalla. Erityisesti Pohjois-Korealle ennakoitiin tuolloin vakavaa elintarvikepulaa.
Incheonin säiliö kuivui kesäkuussa 2012 pitkään jatkuneen kuivankauden jälkeen Korean niemimaalla. Erityisesti Pohjois-Korealle ennakoitiin tuolloin vakavaa elintarvikepulaa. Kuva: Yonhap / EPA
Saara Hirvonen

YK:n mukaan pitkittynyt kuiva kausi on johtanut vaikeaan ruokapulaan Pohjois-Koreassa, kirjoittaa Deutsche Welle (siirryt toiseen palveluun). Etenkin lapset ja vanhukset ovat erityisen haavoittuvia. Kuivuus on maassa pahin 15 vuoteen. Eristäytynyt valtio todennäköisesti tarvitse lisää tuonti-apua tänä vuonna.

Pohjois-Korean viljelykasvien tuotanto, kuten riisin, maissin, perunan ja soijan on kärsinyt pahoin pidentyneestä kuivuudesta, YK:n Elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) varoitti torstaina. Pohjois-Koreassa on pahin kuivakausi vuoden 2001 jälkeen.

FAO:n mukaan sademäärä huhti-kesäkuussa oli selvästi alle pitkäaikaisen keskiarvon, mikä hidastaa sadon kylvöä ja kasvua. Viljelykasvien tuotanto on romahtanut alkuvuoden aikana yli 30 prosenttia edellisen vuoden tasosta 450 000 tonnista 310 000 tonniin, FAO arvioi.

Pula elintarvikkeista tulee hankalaan saumaan, kun Pohjois-Korealla on jännitteitä myös Kiinan kanssa. FAO vetoaa, ettei kansainvälisiä pakotteita kohdistettaisi elintarvikkeisiin.

Pohjois-Korea kärsi tuhoisasta nälänhädästä 1990-luvulla ja on luottanut kansainväliseen ruoka-apuun saadakseen riittävän ravinnon maan kaikille yli 25 miljoonalle ihmiselle.

Suosittelemme sinulle