Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Mystinen vamma saattaa pilata EM-kisat Petteri Koposelta - "Totta kai olen huolissani"

Petteri Koponen on edelleen koripallokiellossa. Pitkään jatkunut vamma uhkaa jo EM-turnauksen avausta elokuun lopussa.

Petteri Koponen
Petteri Koponen Kuva: Tomi Hänninen
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Petteri Koposen kuntoutus kohti elokuun lopussa käynnistyvää koripallon EM-turnausta jatkuu, mutta keväällä Espanjan liigan pudotuspeleissä tullut vamma huolestuttaa takamiestä.

Kun koripallomaajoukkue eli Susijengi verrytteli Helsingin Kisahallissa pelatussa joukkueen sisäisessä harjoitusottelussa, Koponen seurasi ottelua sivusta.

Vaikka hän vakuuttaa, että kuntoutus on tähän saakka sujunut suunnitelmien mukaan, toipumiselle ei ole antaa aikataulua.

- En sano mitään todennäköisyyksiä. Kaiken pitää mennä hyvin, että ehdin. Ja nimenomaan, että ehdin päästä kuntoon, Koponen sanoo.

Koponen ei voi tällä hetkellä heittää tai ylipäätään pelata koripalloa. Hän pitää kuntoaan yllä muun muassa juoksemalla ja pyöräilemällä, mutta yläkehon harjoittelu on kuntoutusta lukuun ottamatta pannassa.

Oletko huolissasi tilanteesta?

- No totta kai. On kotikisat ja haluan olla mahdollisimman hyvässä iskussa ja terässä. Haluan päästä treenaamaan mahdollisimman nopeasti ja olla sitä kautta kunnossa.

Yle Urheilun tietojen mukaan kyse on käytännössä kamppailusta aikaa vastaan. Koponen ei voi kertoa tarkemmin, millaisesta loukkaantumisesta on kysymys.

- Muuta parannuskeinoa ei ole kuin aika ja pienet jutut, joita pystyy tekemään, Koponen sanoo.

- Niin kuin sanoit, niin vähän taistellaan kelloa vastaan. Mutta kyllä uskon ja toivon, että olen nopeasti takaisin parketilla.

EM-turnaus käynnistyy elokuun 31. päivänä ja Suomi kohtaa heti kärkeen Ranskan. Koponen olisi todella tärkeä palanen päävalmentaja Henrik Dettmannin paletissa. Seuraavan kerran Susijengi pelaa maaottelun lauantain 29. heinäkuuta Latviaa vastaan Tampereen Hakametsän hallissa.

Koposen mukaan vamman kuntoutukselle ei ole mitään aikataulua.

- Viikko viikolta mennään enkä halua ottaa mitään riskejä. Mennään oireiden mukaan ja katsotaan, miltä tuntuu.

Suosittelemme sinulle