Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Venäjän ydinsukellusvene saapui Suomen edustalle kansainvälisille vesille – Lähetä kuvasi meille, julkaisemme parhaat otokset

Kaikkiaan 172 metriä pitkä ja 23 metriä leveä sukellusvene on matkalla Pietarin edustalla sijaitsevaan Kronstadtin tukikohtaan.

Venäläinen ydinsukellusvene Dmitrij Donskoj vedessä.
Ydinsukellusvene Dimitri Donskoi kuvattuna viime perjantaina Tanskan edustalla. Kuva: Sarah Christine Noergaard / AFP
Mikael Mikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Maailman suurin ydinsukellusvene Dmitri Donskoi on saapunut Suomen edustalle kansainvälisille vesille, vahvistetaan Puolustuvoimien pääesikunnan viestinnästä.

Jättimäinen, 172 metriä pitkä ja 23 metriä leveä venäläinen sukellusvene on matkalla Pietarin edustalla sijaitsevaan Kronstadtin tukikohtaan.

Donskoi on viimeinen käytössä oleva alus sukellusveneluokasta, jonka nimi Venäjällä on Akula ja lännessä Typhoon. Kylmän sodan aikana sukellusvene oli osa Neuvostoliiton ydinpelotetta. Ensi sunnuntaina se osallistuu Venäjän laivaston päivän vuosittaiseen paraatiin.

Maailman suurin sukellusvene Dmitri Donskoi herätti huomiota lipuessaan pinta-ajossa Tanskan edustalla.

Ydinsukellusvenettä saattaa tiettävästi mm. Nikolai Tshiker -niminen hinaaja-alus, jonka kulkua voi seurata reaaliaikaisena Marinetraffic-palvelussa. Alkuiltapäivästä saattoalus eteni Inkoon eteläpuolisella merialueella kansainvälisillä vesillä.

Onnistuitko saamaan kuvan sukellusveneestä Suomenlahdella? Lähetä kuvasi meille, julkaisemme komeimmat kuvat.

Ylen kuvajoukkoistusten pelisäännöt:

Lähettämällä kuvan Ylelle joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen palveluissa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä. Yle ei maksa palkkiota julkaistuista kuvista.

Suosittelemme sinulle