Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Helsingin perjantaista yliajoa tutkitaan tappona – Ajoi välittämättä siitä jääkö joku alle

Poliisi tutkii perjantain tapahtumia tappona, viitenä tapon yrityksenä, rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi tutkii autoa, jolla ajoi jalankulkijoiden päälle.
Poliisi tutki perjantaina Annankadun ja Lönnrotinkadun risteyksessä autoa, jolla ajettiin jalankulkijoiden päälle. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Matti Konttinen,
Hanna Hanhinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin poliisin mukaan kaupungin keskustassa perjantaina tapahtunutta yliajoa tutkitaan tappona. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessa.

Poliisin mukaan yliajosta epäilty kuljettaja on 51-vuotias mies. Hän on kertonut poliisille ajaneensa autollaan torvea painaen voimakasta ylinopeutta Aleksanterinkadulla ja jatkanut Mannerheimintien kautta Lönnrotinkadulle välittämättä siitä, jääkö joku auton yliajamaksi.

– Hän on ollut tietoinen siitä, että jos jalankulkijoita on edessä, niin hän ei tule niitä väistämään, kertoo tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf Helsingin poliisista.

Syytä miehen tällaiseen käytökseen poliisi ei vielä tiedä.

– Selvitämme sitä esitutkinnan aikana.

Kruskopf kertoo, että epäiltyä on puhutettu ja seuraavaksi ovat edessä kuulustelut.

Yksi uhreista edelleen sairaalassa

Yliajo tapahtui Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä suojatiellä. Tapahtuneessa kuoli 51-vuotias nainen ja viisi ihmistä loukkaantui. Loukkaantuneilla on poliisin mukaan eriasteisia ruhjeita ja murtumia.

– Yksi loukkaantuneista on edelleen sairaalahoidossa, mutta muut ovat jo päässeet pois sairaalasta, kertoo Kruskopf.

Tapon lisäksi poliisin tutkintanimikkeitä ovat viisi tapon yritystä, rattijuopumus ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Poliisi otti epäillyn kiinni ravintolasta lähellä tapahtumapaikkaa. Hän ei poliisin mukaan vastustellut kiinniottoa. Epäilty on pidätettynä ja hänen vangitsemisasiansa on esillä alkuviikosta, kertoo poliisi.

Lue myös: Yliajo Helsingin keskustassa – yksi kuollut, neljä loukkaantunut ja viety sairaalaan

Lähellä yliajon tapahtumapaikkaa ollut Ylen toimittaja: Auto ajoi suunnatonta ylinopeutta äänimerkki pohjassa

Suosittelemme