Hyppää sisältöön

Sinisen tulevaisuuden piirijärjestöä Pirkanmaalle virittelevä Tiina Elovaara: "Paine yhdistyksen perustamiseen on kova"

Pirkanmaalla Sinisen tulevaisuuden piirijärjestön perustamiskokous on elokuussa, minkä jälkeen vuorossa ovat paikallisyhdistykset.

Kansanedustaja Tiina Elovaara.
Tiina Elovaara Kuva: Derrick Frilund / Yle
Anne Heino

Perussuomalaisista irtaantunut Uusi vaihtoehto -ryhmä on kovaa vauhtia järjestäytymässä. STT:n mukaan ryhmä on joko jo perustanut tai perustamassa elokuun aikana kuusi piirijärjestöä. Viimeksi sunnuntaina perustettiin Varsinais-Suomeen piirijärjestö ja sille paikallisyhdistykset. Lappiin perustettiin piirijärjestö jo aiemmin.

Pirkanmaan järjestöä on perustamassa kansanedustaja Tiina Elovaara, joka parhaillaan kerää kiinnostuneiden nimiä. Perustamiskokous järjestetään elokuun aikana.

– Paine yhdistyksen perustamiseen on kova, sillä yhteydenottoja kentältä tulee paljon.

Elovaara kartoittaa parhaillaan maakunnan tilannetta ja kerää joka kunnasta aktiiveja ja yhteyshenkilöitä, jotka haluaisivat olla perustajajäseninä. Facebook-päivityksessään Elovaara kertoo perustamishankkeesta.

– Aika laittaa Pirkanmaa pystyyn. Sininen tulevaisuus on hyvää tahtia syntymässä puolueeksi, jonne kutsumme sinutkin mukaan. Suomen puoluepoliittinen kenttä elää rakennemuutosta. Uusia ja uudistushaluisia tarvitaan.

Kansanedustaja Tiina Elovaaran mukaan on haluttu edetä maltillisesti, sillä paikallistasoilla on paljon neuvotteluja vaalien jäljiltä. Esimerkiksi tamperelaisella Elovaaralla itsellään ei ole vielä valtuustoryhmää.

Perussuomalaisista irtautunut Sininen tulevaisuus pyrkii rekisteröimään syyskuun alkupuolella puolueen. Kannattajakortteja puuttuu STT:n haastatteleman Simon Elon mukaan vielä noin kolme tuhatta.

Korjaus klo 17.50: STT oli haastatellut Simon Eloa eikä Kike Elomaata

Suosittelemme sinulle