Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Terhi Kiemunki on irtisanottu kansanedustaja Lea Mäkipään avustajan tehtävästä

Julkisuudessa muun muassa rasistisien lausuntojensa takia ollut Tampereen perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Terhi Kiemunki on irtisanottu työstään eduskunnassa.

Lea Mäkipää ja Terhi Kiemunki.
Lea Mäkipää ja Terhi Kiemunki Kuva: Yle
Anne Heino,
Mari Siltanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen perussuomalaisten entinen puheenjohtaja ja varavaltuutettu Terhi Kiemunki on irtisanottu tehtävästään kansanedustaja Lea Mäkipään avustajana. Kiemunki irtisanottiin heinäkuun puolivälissä.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhion mukaan irtisanomisen perusteena olivat työsuhteen muuttuneet edellytykset. Mäkipään siirryttyä uuteen eduskuntaryhmään Kiemungille ei enää ollut töitä. Muitakaan uusia työtehtäviä Kiemungille ei löytynyt.

– Tämä ei ollut millään tavalla helppo tilanne, mutta muita ratkaisuja ei oikein löytynyt. Yleensä työnantajan tulee olla hyvin varovainen tällaisten irtisanomisasioiden kanssa, eduskunnan erityisesti, luonnehtii hallintojohtaja Pertti Rauhio.

Kiemungilla olisi ollut työsuhdetta jäljellä vielä kaksi vuotta. Rauhion mukaan irtisanomisen perusteet pitävät, mutta potkut voi silti riitauttaa.

– Kun tapasin Kiemunkia tästä asiasta, hänellä oli avustaja. Tiedän, että hänellä on oikeudellista apua. Jos hän katsoo sen tarpeelliseksi riitauttaa, niin näin täytyy tietysti menetellä.

Julkisuudessa muun muassa rasistisien lausuntojensa takia ollut Terhi Kiemunki erotettiin puoluehallituksen päätöksellä perussuomalaisista helmikuussa. Hän on hakenut puolueen jäsenyyttä uudelleen ja asia on esillä perussuomalaisten puoluehallituksessa perjantaina.

Yle ei tavoittanut Terhi Kiemunkia kommentoimaan tilannetta. Kiemungin erottamisesta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Suosittelemme sinulle