Hyppää sisältöön

Sinisen tulevaisuuden Pirkanmaan piiri on nyt perustettu – perustaja irtisanottiin valtuustoryhmästä

Pirkanmaan piirin perustivat paikalliset kansanedustajat. Samoin toimitaan tamperelaisen kansanedustajan Tiina Elovaaran mukaan eri puolilla maata.

Tiina Elovaara
Tiina Elovaara. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Mari Siltanen

Sinisen tulevaisuuden Pirkanmaan piirin perustamisasiakirjoissa lukevat kansanedustaja Tiina Elovaaran lisäksi Lea Mäkipään ja Martti Mölsän nimet. Sama tilanne on upouuden Tampereen osaston kohdalla. Elovaara on lähettänyt molempien perustamisasiakirjat Patentti- ja rekisterihallitukseen.

Ympäri Suomen perustettavissa tai perustetuissa yhdistyksissä on Elovaaran mukaan mukana vain kansanedustajia, sillä tilanne on vielä arka. Puoluetta ei virallisesti ole perustettu, sillä kannattajakortteja kerätään edelleen. Elovaaran mukaan moni voi edelleen pohtia uskaltaisiko lähteä mukaan.

– Jokaisen täytyy miettiä, mitä haluaa ja mikä oma paikka on. Kun on puolue mihin siirtyä, on varmaan helpompi tehdä päätös.

Pirkanmaan piirin ensimmäinen laajempi kokous on elokuun lopussa.

Elovaara erottamisesta kerrottiin keskiyöllä

Tampereen perussuomalaiset erotti Tiina Elovaaran myöhään torstaina perusuomalaisten Tampereen valtuustoryhmästä. Elovaara sanoo jatkavansa ainakin syksyn yhden naisen valtuustoryhmänä, mutta tekevänsä yhteistyötä kaikkien kanssa.

Tiedote asiasta tuli eri medioille muutamaa minuuttia ennen keskiyötä.

Sininen tulevaisuus on kesäkuussa 2017 perustettu yhdistys, joka kerää paraikaa kannattajakortteja puolueeksi rekisteröitymistä varten. Perustava puoluekokous on määrä pitää alkusyksyllä.

Suosittelemme sinulle