Hyppää sisältöön

Suvi Mikkosen revanssi MM-pronssinaisesta jäi ottamatta - "Voitto lipsahti sormieni välistä

Taekwondon GP -sarja käynnistyi Moskovan osakilpailulla, jossa suomalaisedustus lepäsi olympiakävijä Suvi Mikkosen harteilla.

Valmentaja Jesus Ramal ja Suvi Mikkonen
Valmentaja Jesus Ramal ja Suomen taekwondotähti Suvi Mikkonen Kuva: Taekwondoliitto
Timo Uusitalo

Mikkonen sijoittui yhdeksänneksi voitettuaan yhden ja hävittyään yhden ottelun. Avausottelussaan -57 kilon sarjassa Mikkonen kukisti tiukkojen vaihdeiden jälkeen unkarilaisen Edina Kotsisin 15-13.

- Matsi meni niin kuin ensimmäiset matsit usein menevät: kärsin enemmän kuin tarvitsisi. Tärkeintä matseissa on, että selvittää ne ja pääsee jatkoon. Se onnistui, Mikkonen kertasi.

Toinen vastustaja oli jälleen tuttu ruotsalainen Nikita Glasnovic, tämän vuoden MM-pronssimitalisti ja Rion olympialaisten viitonen.

Mikkonen otti terävästi 4-0 -johdon, mutta pienellä virheellään päästi ruotsalaisen kaventamaan erän loppuun 3-4een. Pääpotku toi ruotsalaiselle kolme pistettä toiseen erään, joten kolmanteen mentiin Glasnovicin johtaessa 4-6.

Kolmannessa nähtiin paljon tapahtumia, jotka huipentuivat 1,5 sekuntia ennen loppuun tehtyihin videotarkastuksiin. Näiden jälkeen Mikkonen hyökkäsi pisteen takaa-ajoasemassa hyvin lyönnillä ja potkulla, mutta Glasnovic pääsi kuittamaan vartalosta potkulla kaksi pistettä.

- Harmittaa kovasti, että päästin tämän päivän mahdollisuuden lipsahtamaan sormieni välistä, Mikkonen totesi 9-13-tappiomatsista ruotsalaista vastaan.

Seuraavaksi Mikkosella on ohjelmassa Venäjä Open, joka alkaa joi tiistaina ja sen jälkeen matka jatkuu Aasian ja Uzbekistaniin.

Lähde: Olympiakomitean uutishuone

Suosittelemme sinulle