Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Pitkämäki onnistui kiskaisemaan viidenneksi - Röhler pudotettiin kokonaan mitaleilta

Johannes Vetter juhlii keihäänheiton MM-kultaa Lontoossa. Tero Pitkämäki onnistui voittamaan vaikeudet kauden tärkeimmässä kisassa.

Lontoon keihäsfinaali
Jaakko Parkkinen,
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Johannes Vetter juhli liikuttunena maailmanmestaruutta, kun kovasta saksalaiskolmikosta vain yksi ylsi MM-mitaleille Lontoossa. Vetter heitti kultaan tarvittavan mitan, 89,89 metriä, jo ensimmäisellään.

Seuraavat mitalit matkasivat tshekkiurheilijoille, jotka kumpikin viskasivat omat ennätyksensä. Jakub Vadlejch heitti 16 sentin päähän kullasta ja Petr Frydrych lukemat 88,32.

Rion olympiavoittaja Thomas Röhler jätettiin kokonaan ilman mitalia. Suomen Tero Pitkämäki onnistui nappaamaan viidennen sijan.

- Kyllä tähän tuli se maksimitulos. Lähtökohdat olivat hankalat. Tiesin, että ensimmäiset heitot olisivat ne parhaat, etten varmaan pysty kaikkia kuutta heittämään samoilla tehoilla. Kolmannella tuli hyvä onnistuminen, Pitkämäki kommentoi kisan jälkeen.

Suomen ainoa edustaja keihäänheitossa kärsi kovista ongelmista vielä MM-kisojen alla. Pitkämäki ei saanut jalkojaan toimimaan ja tulokset olivat vaisuja.

Lontoossa hän pystyi repimään hyvän tuloksen, mutta myönsi, että välillä heittäminen ei kulkenut lainkaan.

- Ehkä syvin paikka oli tuossa puolitoista viikkoa sitten Orimattilan [Tähtikisojen] jälkeen. Harjoituksissa ei heitoista tullut oikeastaan yhtään mitään. Siinä vaiheessa vihellettiin peli poikki, otettiin lepoa aika paljon. Sillä sai sellaisen pienen herkkyyden karsintaan ja finaaliin. Molempiin verryttelin tosi vähän, että pystyin säilyttämään sen tervävyyden, Pitkämäki sanoi.

-Ensimmäisen lähdin aika rauhassa heittämään. Toisessa lisäsin vauhtia, mutta se ei pystynyt kasassa. Kolmannessa rauhoitin ja tuli hyvä heitto. Sitten taas yritin lisätä vauhtia, mutta ei se enää toiminut loppukierroksilla.

Miesten keihäänheitto, lopputulokset

1. Johannes Vetter GER 89,89

2. Jakub Vadlejch CZE 89,73

3. Petr Frydrych CZE 88,32

4. Thomas Röhler GER 88,26

5. Tero Pitkämäki FIN 86,94

6. Ioannis Kiriazis GRE 84,52

7. Keshorn Walcott TTO 84,48

8. Andreas Hofmann GER 83,98

Muokkaus 12.8.2017 kello 23.54: Lisätty Pitkämäen kommentit

Suosittelemme