Hyppää sisältöön

Tutkijat reserviläisen kuolemasta: Armeijan muutettava käytäntöjä

Onnettomuustutkintakeskus on saanut valmiiksi tutkinnan, joka koski viime lokakuussa Porin prikaatissa sattunutta reserviläisen kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

sotilaita maastojalkineissa
Kuva: Yle
Antti Laakso

Puolustusvoimien on muutettava käytäntöjään reserviläisen kuolemaan johtaneen onnettomuuden takia. Onnettomuustutkintakeskus suosittaa (siirryt toiseen palveluun) useita muutoksia.

Reserviläinen kuoli Säkylän varuskunta-alueella Porin prikaatissa jäätyään viime lokakuussa Pasi-miehistönkuljetusajoneuvon alle. Onnettomuus sattui, kun Libanoniin lähtevät kriisinhallintajoukot olivat harjoittelemassa saattueessa kulkemista.

Pasin oikealla puolella kulkenut uhri kompastui jalkoihinsa, kun joukko lähti juoksemaan. Hän jäi vaunun pyörälinjan alle ja menehtyi vammoihinsa. Vaunun johtaja oli havainnut tapahtuman ja komentanut vaunun pysähtymään. Vaunua yritettiin vielä siirtää, jolloin uhrin yli ajettiin  vahingossa uudelleen.

Onnettomuustutkintakeskus suosittaa, että jatkossa saattuetta suojaavien jalkamiesten etäisyys ajoneuvosta on riittävä, jalkamiesten ollessa lähellä liikutaan vain kävelyvauhtia ja ajoneuvojen välillä on jatkuvasti käytettävissä oleva viestiyhteys. Jos näin olisi toimittu, onnettomuus olisi voitu välttää.

Suosittelemme sinulle