Hyppää sisältöön

HIFK on kiinnostunut Salonojan hylkäämästä Espoo Unitedin naisjoukkueesta

Espoo Unitedin naiskiekkoilijat ovat pulassa omistaja Jussi Salonojan päätöksen jälkeen. Apua saattaa kuitenkin löytyä yllättävästä suunnasta, Helsingin IFK:sta.

Espoo United logo
Kuva: AOP
Teemu Tammilehto,
Simo Leinonen

Helsingin IFK on Yle Urheilun tietojen mukaan kiinnostunut auttamaan pulaan jäävää Espoo Unitedin naisten jääkiekkopuolta. Naisten SM-sarjan joukkue on jäämässä ilman kotia omistaja Jussi Salonojan tulevaisuudensuunnitelmissa.

Salonoja kertoi tiistaina Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että Espoo United joutuu talousvaikeuksien takia luopumaan kaikesta naistoiminnastaan. Tulevalla kaudella United jatkaa toimintaansa vain miesten jääkiekossa ja koripallossa.

Koripallossa naisten toiminta siirtyy Tapiolan Hongalle, mutta jääkiekon puolella apua voi tulla myös Helsingin puolelta. Yle Urheilun tietojen mukaan HIFK:lle on tarjottu Unitedin naisten jääkiekkotoimintaa ja sarjapaikkaa. HIFK on kiinnostunut pelastustalkoista, mutta neuvottelut ovat vasta käynnistymässä. Asialla on kiire, sillä naisten SM-sarja alkaa syyskuun puolivälissä. Alkavalla kaudella joukkue pelaa todennäköisesti Espoossa, vaikka nimi vaihtuisi.

Espoo Unitedissa pelaa useita jääkiekkoilijoita, jotka ovat edustaneet Suomen maajoukkuetta ja tavoittelevat paikkaa helmikuun olympiakisoihin Etelä-Koreaan. Joukkue voitti viime kaudella hopeaa naisten SM-sarjassa.

Lue myös:

Espoo United antoi selvityksen talousvaikeuksistaan – Jääkiekkoliitto ei kommentoi

Suosittelemme sinulle