Hyppää sisältöön

Espoo Unitedin naiset osasivat odottaa Salonojan hylkäystä – "Tässä on hyvin kiire"

Johtoryhmän jäsen Emma Terho kertoo, että yhteistyöneuvotteluja Espoo Unitedin naisjoukkueen toiminnan turvaamiseksi käydään parhaillaan.

Mailat.
Kuva: Tomi Hänninen.
Teemu Tammilehto,
Simo Leinonen

Espoo Unitedin jääkiekon naisten SM-sarjajoukkueen urheilullinen arki jatkuu tiistain uutisista huolimatta samanlaisena, vakuuttaa naispuolen johtoryhmän jäsen Emma Terho. Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina (siirryt toiseen palveluun), että omistaja Jussi Salonoja on päättänyt lopettaa Unitedin naisurheilun talousvaikeuksien takia. Asia ei tullut naisjoukkueelle täytenä yllätyksenä.

- Urheilubisnes on vaikeaa bisnestä. Omistaja tekee, miten tekee, Terho kommentoi ratkaisua Yle Urheilulle.

- Kyllähän naisten joukkueen budjetti on todella paljon pienempi kuin miesten. Ja omaa varainhankintaa on ollut merkittävästi. Ei se varmaan ihan ratkaisevin kuluerä ole, hän jatkaa.

Naisten joukkue voitti keväällä SM-hopeaa ja monet pelaajista ovat tyrkyllä ensi talven olympiajoukkueeseen. Terho ja muut taustahenkilöt pyrkivät löytämään mahdollisimman nopeasti uuden yhteistyöseuran toiminnan jatkumisen takaamiseksi.

- Olympialaisiin ei ole hirveästi aikaa ja tällä hetkellä joukkue toimii urheilupuolella normaalisti. Ja tulee toimimaan myös jatkossa. On ehdottoman tärkeää saada turvattua pelaajien mahdollisuus harjoitella.

Yle Urheilun tietojen mukaan United on neuvotellut naisjääkiekon siirtämisestä Helsingin IFK:n alaisuuteen. Terho kommentoi mahdollisia uusia yhteistyösuunnitelmia vielä varovaisesti.

- Ovet ovat auki sillä tavalla, että keskustelemme meille parhaasta vaihtoehdosta.

- IFK on iso brändi ja on todella tärkeää, että he ovat lähteneet naiskiekkoon mukaan muun muassa Gimmat Skulaa -projektilla.

Löytyy yhteistyöseura mistä tahansa, Unitedin taustaryhmä pyrkii saamaan aikaan ratkaisun, jossa toiminta jatkuu Espoossa.

- Tässä on hyvin kiire ja tiedämme, että jääaika on kortilla. Espoon kaupunki on ollut taustalla hyvä tukija, niin selkeintä olisi tällä hetkellä jatkaa täällä.

**Lue myös: **

HIFK on kiinnostunut Salonojan hylkäämästä Espoo Unitedin naisjoukkueesta

Jääkiekkoliitto on valmis toimenpiteisiin Espoo Unitedin naisjoukkueen kanssa

Suosittelemme sinulle