Hyppää sisältöön

Forbes: Emma Stone maailman parhaiten ansainnut naisnäyttelijä – Scarlett Johansson ei yltänyt listalle

La La Landin menestys nosti Emma Stonen Forbesin tienestilistan kärkeen.

Emma Stone vastaanotti parhaan naispääosanesittäjän Oscarin helmikuussa. Kuva: Paul Buck / EPA
Mikko Pesonen

Musikaali La La Landin menestys näkyy myös talouslehti Forbesin tienestilistauksessa (siirryt toiseen palveluun). 445 miljoonaa dollaria tuottanut elokuva nosti päänäyttelijä Emma Stonen maailman parhaiten tienanneeksi naisnäyttelijäksi. Stone ansaitsi vuoden aikana 26 miljoonaa dollaria, josta valtaosa tuli Mia Dolanin roolista. 28-vuotias Stone palkittiin suorituksestaan myös Oscarilla.

Forbesin listan kakkosena on ehkä hieman yllättäen Jennifer Aniston. 25,5 miljoonaa dollaria tienannut Frendit-tähti sai valtaosan rahoistaan mainoskampanjoistaan. Aniston on antanut kasvonsa muun muassa Emirates-lentoyhtiön mainoksiin.

Kolmantena on viime vuoden ykkönen Jennifer Lawrence. Muun muassa Nälkäpeli-elokuvasarjasta tutun Lawrencen tienestit puolittuivat vuoden takaisesta 24 miljoonaan dollariin. Myös Lawrence sai merkittävän osan tuloistaan mainoksista; hänet tunnetaan erityisesti Diorin kampanjoista.

Seuraavina Forbesin tienestilistalla ovat Melissa McCarthy, Mila Kunis sekä Kaunotar ja hirviö -elokuvan tähti Emma Watson, joka on listan ainoa tulokas.

Kymmenen kärkeen mahtuivat myös Charlize Theron, Cate Blanchett, Julia Roberts ja Amy Adams.

Yllättävin puuttuja listalta on Scarlett Johansson, jonka ansiot eivät ylittäneet listalle vaadittua 11 miljoonaa dollaria.

Yhteensä kymmenen maailman parhaiten ansainnutta naisnäyttelijää tienasi reilut 170 miljoonaa dollaria. Summa laski edellisvuodesta 16 prosentilla. Yli 20 miljoonan dollarin huippuansioihin ylsi kolme naista edellisvuoden neljän sijaan.

Forbes on laskenut ansiot kesäkuun 2016 ja kesäkuun 2017 väliseltä ajalta ja luvuista ei ole vähennetty veroja tai muita menoja. Miesnäyttelijöiden tilaston lehti julkaisee ensi viikolla. Silloin selviää, kuinka korkealla tienestilistalla on La La Landin miespääosanesittäjä Ryan Gosling.

Suosittelemme sinulle