Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Valtiojohto järkyttyi Barcelonan iskusta – Niinistö seuraa tilannetta, ulkoministeriö avasi tilannehuoneen

Presidentti Sauli Niinistö toivoo voimia uhreille, omaisille ja pelastajille.

Auto ajoi väkijoukkoon lähellä Placa Catalunya -aukiota Las Ramblasilla Barcelonassa.
Kuva: David Armengou / EPA
Aapo Parviainen,
Matti Koivisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Barcelonan autoisku on otettu vastaan järkyttyneinä Suomen valtiojohdossa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kirjoitti Twitteriin lyhyen viestin, jossa toivotti uhreille voimia.

– Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan. Seuraan Barcelonan tilannetta äärimmäisellä vakavuudella. Voimia uhreille, omaisille, pelastajille, Niinistö kirjoitti.

Myös pääministeri Juha Sipillä (kesk.) on ilmaissut osanottonsa Barcelonan iskun uhreille.

– Ajatukseni ovat uhrien ja heidän omaistensa luona. Tuomitsen jyrkästi terrorin oli se minkälaista tahansa, Sipilä kirjoitti englanniksi Twitter-tilillään.

Sisäministeri Paula Risikko (kok) on seurannut Barcelonan terroriskua huolestuneena.

– Nykyisten tietojen perusteella tilanne on todella vakava. Tämä osuu taas lähelle. Moni, joka on käynyt Barcelonassa, tietää La Ramblan, siellä ihmiset ovat, Risikko kommentoi Ylelle,

– Vastaaviahan on tapahtunut aiemmin. Nämä ovat tapoja vaurioittaa yhteiskuntaa, ja sehän on terrorismin tavoite, Risikko lisäsi.

Yle tavoitti myös ulkoministeri Timo Soinin (uv.), jonka mukaan ei voida sulkea pois sitä, että alueella olisi suomalaisia. Soini sanoo, että ulkoministeriössä on avattu tilannehuone, jossa seurataan tapahtumien kehittymistä.

Soinin mukaan Barcelonassa on tällä hetkellä paljon suomalaisia.

– Barcelonassa asuu enemmän tai vähemmän pysyvästi viitisensataa suomalaista. Finnair lentää sinne joka päivä ja pari halpalentoyhtiötäkin. Nyt taas toivotaan että matkustusilmoituksia tehdään. Niitä on käsitykseni mukaan tehty 85 kappaletta ja siellä on huomattavasti enemmän suomalaisia. Toivotaan, että ilmoituksia saadaan tulemaan kun omaiset ovat huolissaan ja saadaan tämä tieto perille, Soini sanoi.

Ulkoministeriössä tilannetta seurataan yötä myöden.

Lue myös:

Yle seuraa Barcelonan tapahtumia hetki hetkeltä

Suosittelemme