Hyppää sisältöön

Tämä Turun puukotusten uhreista tiedetään: Larisa Kosner näki puukotuksen metrien päästä – piteli elvytetyn naisen vauvaa

Larisa Kosner auttoi puukotuksessa loukkaantuneen naisen lasta ja näki tilanteen lähietäisyydeltä. Kaksi kuolonuhria olivat suomalaisia naisia ja toinen heistä oli Jehovan todistaja.

Muistokynttilöitä ja kukkia torilla kuolleen muistoksi. Kuva: Johanna Manu / Yle
Tanja Kröger

Turun perjantain puukotuksen uhreista kaksi on menehtynyt. Kaksi kuolonuhria ovat Keskusrikospoliisin rikoskomisario Crista Granrothin mukaan suomalaisia naisia. Loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian, yksi Ruotsin ja yksi Iso-Britannian kansalainen.

Tehohoidossa olevien joukossa on epäilty marokkolainen 18-vuotias puukottaja. Neljä loukkaantunutta on päässyt pois sairaalasta ja kolme neljästä sairaalassa olevasta on edelleen Turun yliopistollisessa keskussairaalassa Tyksissä teho-osastolla.

Hyökkäyksen loukkaantuneista uhreista nuorin on 15-vuotias ja vanhin on 67-vuotias. Keskusrikospoliisin mukaan tulkitaan, että uhreiksi on valikoitu naisia. Loukkaantuneista kaksi on miehiä ja muut naisia.

Jehovan todistajat tiedottavat kuolleesta uhrista verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

– Olemme hyvin surullisia siitä, että yksi rakkaista sisaristamme kuoli hyökkäyksessä, joka tapahtui Turussa perjantaina 18. elokuuta 2017. Hänen perheensä ja ystävänsä samoin kuin kaikkien muiden uhrien omaiset ovat ajatuksissamme ja rukouksissamme, Jehovan todistajien verkkosivuilla kirjoitetaan.

Toisesta kuolonuhrista ei ole tarkempaa tietoa.

Larisa Kosner näki puukotuksen läheltä

Turkulainen Larisa Kosner näki läheltä, kun nainen loukkaantui puukotuksessa eilen iltapäivällä. Kosner oli Turun kauppatorilla kirpputorimyyjänä. Kosnerin mukaan hän seisoi noin 5–10 metrin päässä puukottajasta, kun mies kävi veitsen kanssa naisen kimppuun, jolla oli pikkuvauva.

– Nainen huusi, yritti puolustautua ja päästä puukottajamiehen käsistä. Tämän jälkeen hän päästi irti naisesta ja puukon kanssa lähti juoksemaan Turun Puutorille päin.

Sivulliset miehet yrittivät saada puukottajan kiinni.

Ambulanssi saapui paikalle noin kymmenen minuutin päästä, ja Kosnerin mukaan lääkärit elvyttivät loukkaantunutta naista. Kosner oli tässä vaiheessa vajaat puoli metriä puukotuspaikasta, ja hän huomasi lastenvaunuissa pienen vauvan.

– Sen vieressä oli kyykyssä yksi likka, joka lohdutti vauvaa. Menin siihen viereen ja oletin, että se oli naisen vauva. Hoitolaukun sivutaskussa näkyi puhelin ja otin sen sieltä ulos.

Larisa Kosner piteli sylissään loukkaantuneen naisen vauvaa. Kuva: Larisa Kosner

Kosnerin mukaan toinen paikalla ollut nainen yritti saada loukkaantuneen naisen läheisiä puhelimella kiinni.

– Hän koitti soittaa moneen eri paikkaan, että saataisiin kiinni naisen mies. Minä olin vauvan vieressä. Vauva rupesi hermostumaan, joten otin sen pois rattaista, lohdutin ja pidin lasta sylissä.

Tilanne kesti ainakin puoli tuntia. Miehen he tavoittivat puhelimella noin viidessätoista minuutissa.

Kosner kertoo pidelleensä vauvaa sen aikaa, kunnes lapsen isä saapui paikalle.

Juttua päivitetty 19.8. klo 14.31. Päivitetty tieto, että toinen ruotsalaisista olikin Iso-Britanniasta.  Lisätty myös tieto siitä, että menehtyneet olivat Keskusrikospoliisin mukaan suomalaisia naisia sekä nuorimman ja vanhimman hyökkäyksen uhrin ikä.

Suosittelemme sinulle