Hyppää sisältöön

Kristillisdemokraatit tukee presidentinvaaleissa Sauli Niinistöä

Puheenjohtaja Sari Essayah kieltäytyi presidenttiehdokkuudesta.

Sauli Niinistö Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Kristillisdemokraatit ei aseta presidentinvaaleissa omaa ehdokasta. Seinäjoen puoluekokous päätti tukea kansanliikkeen ehdokasta Sauli Niinistöä.

Puolueen jäsenkyselyssä niukka enemmistö vastaajista kannatti oman ehdokkaan asettamista presidentinvaaleihin. Kyselyyn vastasi 1 300 puolueen jäsentä. Jäsenkyselyn tulos julkistettiin lauantaina Seinäjoella.

Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah yllätti kuitenkin puoluekokouksen ilmoittamalla, että hän kannattaa presidenttiehdokkaaksi Sauli Niinistöä. Essayah perusteli kantaansa Niinistön ulko- ja turvallisuuspoliittisella linjalla.

Myös presidenttiehdokkuutta harkinnut kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Päivi Räsänen ilmoitti, ettei ole käytettävissä presidenttiehdokkaaksi.

Onko Niinistö tarpeeksi kristitty?

Puoluekokous kävi pitkän keskustelun kristillisistä arvoista ja puolueen näkyvyydestä. Osa puoluekokousedustajista oli sitä mieltä, että Sauli Niinistö ei ole tarpeeksi kristitty. Oma ehdokas taas toisi kristillisdemokraateille enemmän näkyvyyttä.

Niinistön vastustajatkin pitivät istuvaa presidenttia parempana kuin vihreiden Pekka Haavistoa. Ainakin, mikäli Haavisto pääsee toiselle kierrokselle.

Puheenjohtaja Sari Essayhin päätös kieltäytyä ehdokkuudesta ratkaisi äänestyksen.

Kokouksen lopuksi kansanedustaja Peter Östman järjesti oman yllätyksensä ja ryhtyi jakamaan Sauli Niinistön kannattajakortteja.

Suosittelemme sinulle