Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Turun puukottajan tuntenut pizzeriayrittäjä: Hän ei koskaan hymyillyt

Pernolaisen ravintoloitsijan mukaan terrorismirikoksista epäilty nuorukainen ei käyttäytynyt normaalisti.

Suomen lippu puolitangossa Pansion vastaanottokeskuksen pihalla Turussa lauantaina 19. elokuuta 2017.
Turun puukottaja asui Pansion vastaanottokeskuksessa. Keskuksen pihalla lippu oli puolitangossa lauantaina 19. elokuuta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva
Sara Rigatelli
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun puukotuksista epäillään 18-vuotiasta Marokon kansalaista. Hän on tullut Suomeen viime vuonna turvapaikanhakijana ja asunut ainakin viime aikoihin asti Pansion vastaanottokeskuksessa.

Vastaanottokeskuksen lähellä Pernon lähiössä kebab-pizzeriaa pyörittävä mies kertoo, että terrorismirikoksista epäilty kävi hänen ravintolassaan usein, joskus 3–4 kertaa viikossa.

Pizzerian henkilökunta piti miestä töykeänä. Hän ei tervehtinyt tai kiittänyt.

– Hän ei ollut normaali. Ensimmäisellä kerralla hän käveli suoraan vessaan puhumatta mitään ja saman tien ulos. Toisella kerralla hän joi vettä kylmäkaapista kysymättä lupaa. Kolmannella kerralla hän meni ottamaan kavereidensa pizzaa sanomatta sanaakaan, yrittäjä ihmettelee ja kertoo pitäneensä miehelle puhutteluja.

Mies liikkui yrittäjän mukaan joko yksin tai muutaman marokkolaisen seurassa. Turun perjantaiseen iskuun liittyen on pidätetty neljä muuta marokkolaista ja yhdestä on annettu etsintäkuulutus. Osa pidätyksistä tehtiin Pansion vastaanottokeskuksessa.

Yrittäjän mukaan muut miehen seurassa olleet marokkolaiset olivat tavallisen oloisia, hauskaa pitäneitä nuoria miehiä.

– Mutta tämä mies ei koskaan hymyillyt.

Kun muut menivät pelaamaan jalkapalloa, mies ei liittynyt mukaan vaan lähti aina toiseen suuntaan, yrittäjä kertoo. Yrittäjän mukaan mies puhui itsekseen. Hänellä ei nähty puhelinta, mikä oli monista outoa.

Yrittäjä ei poliisin pyynnöstä kerro, milloin mies on näyttäytynyt pizzeriassa ensimmäisen kerran.

18-vuotiasta marokkolaista epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä.

Suosittelemme