Hyppää sisältöön

Turun puukottajasta vihjattiin poliisille etukäteen – vaikutti radikalisoituneelta, oli kiinnostunut ääriajattelusta

Suojelupoliisille on vihjattu alkuvuodesta Turun puukkoiskut tehneestä miehestä.

Poliisi kertoo ampuneensa yhtä epäiltyä tekijää alavartaloon.
Aseistautuneet poliisit partiossa Turussa perjantaina 18. elokuuta. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva
Sara Rigatelli

Ylen tietojen mukaan Turussa asuva ulkomaalainen henkilö on toimittanut alkuvuonna Lounais-Suomen poliisille vihjeen Turun puukottajasta. Paikallispoliisi on toimittanut vihjeen eteenpäin suojelupoliisille.

Vihjeen mukaan mies vaikutti radikalisoituneelta. Hänen kerrottiin olevan kiinnostunut ääriajattelusta. Vihjeeseen ei kuitenkaan liittynyt tietoa konkreettisesta isku-uhasta, vahvistaa suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala.

– Vastaavia vihjeitä on viranomaisille tullut parin viime vuoden kuluessa yli tuhat. Kaikki vihjeet pyritään tarkistamaan, mutta niiden läpikäynti edellyttää voimakasta priorisointia. Etusijalla ovat vihjeet, joihin liittyy tietoa konkreettisesta uhasta, Rantala sanoo.

Ylen tiedossa ei ole, reagoitiinko vihjeeseen poliisissa.

Turun puukotuksista epäilty mies ei ole ollut Supon terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden joukossa. Suojelupoliisin tarkkailussa on noin 350 henkilöä, joista pyritään hankkimaan erityisesti tietoa toimintansa, yhteyksiensä tai radikalisoitumisensa takia.

Näiden kohdehenkilöiden määrä on noussut muutamassa vuodessa yli 80 prosenttia. Suojelupoliisi panee suurimman osan terrorismintorjunnan resursseistaan juuri kohdehenkilöiden valvontaan.

Suosittelemme sinulle