Hyppää sisältöön

Poliisi tutkii Turun Sanomien toimittajaan kohdistuvaa vihakampanjaa

Paikkansa pitämättömän MV-lehden artikkelin jälkeen Turun Sanomien toimittajalle tuli satoja vihaviestejä. PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli yksi virheellisen tekstin levittäjistä.

Kuva: Turun Sanomat

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on jakanut Facebook-sivuillaan MV-julkaisun juttua, jossa väitettiin että Turun puukotusten uhreja auttanut afganistanilainen ei olisikaan auttanut uhreja, toisin kuin Turun Sanomissa (siirryt toiseen palveluun) aiemmin kerrottiin.

Tässä yhteydessä Halla-aho on myös kuvaillut Turun Sanomien toimintaa "todella härskiksi" ja arvioinut MV:n jutun pitävän paikkansa. MV:n väite perustui kuvaan, jossa näkyi kantasuomalaisen näköisiä auttajia.

Hieman päivityksen julkaisun jälkeen jutun afganistanilaisesta auttajasta tehneelle Turun Sanomien toimittajalle Rebekka Härköselle alkoi tulla vihapostia, joita kertyi satoja.

Afganistanilaisen auttajan kertomus oli tarkistettu ennen julkaisua

Afganistanilaismies oli auttanut toista uhria, jota oli puukotettu poskeen. Härkönen on kertonut tarkistaneensa tämän eri lähteistä. Turun Sanomilla on myös kuvaa, jossa miehen molemmissa hihoissa on veriläiskiä.

Lehtikuvan kuvassa mies on uhrin luona ensihoitohenkilöstön kanssa.

Härkönen pitää tilannetta kohtuuttomana afganistanilaismiestä kohtaan. Mies ei itse hakeutunut haastatteluun, vaan Härkönen oli tavoittanut miehen omien lähteidensä kautta.

Halla-aho puolestaan sanoo, että pointti oli hänen mielestään se, että suomalaisia auttajia ei nostettu esille.

Turun Sanomat oli yrittänyt Härkösen mukaan saada haastattelua myös auttajana toimineelta suomalaismieheltä, mutta tämä ei ollut suostunut haastatteluun.

Poliisi tutkii vihakampanjaa

Poliisi on ilmoittanut Härköselle tutkivansa vihakampanjan, halusi Härkönen sitä tai ei. Härkönen puolestaan on pyytänyt poliisia suojelemaan haastateltavaansa.

STT:n tiedossa ei ole, että Halla-ahon toimia tutkittaisiin asiassa. Halla-aho ei kehottanut ketään mihinkään toimiin päivityksessään.

Halla-aho poisti Facebook-jakonsa myöhemmin.

–  Totesin pienen harkinnan jälkeen, että MV-lehti on niin latautunut, että jos mitään sen julkaisemaa jakaa, huomio kiinnittyy itse lähteeseen, Halla-aho kertoo.

Halla-aho ei kuitenkaan katso, että hänellä olisi vastuu korjata Facebook-sivuille kirjoittamaansa.

–  Sen tarkistaminen, miten asiat oikeasti menivät, on tiedotusvälineiden tehtävä, Halla-aho sanoo.

Suosittelemme sinulle