Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee neljää marokkolaista osallisuudesta Turun puukotuksiin: Kaksi 18-vuotiaita, yhdellä tuomio seksuaalirikoksesta Suomessa

Yksi miehistä osti poliisin etsimän, tapaukseen liitetyn pakettiauton heinäkuun lopussa.

Kuva: Laura Laine

Poliisi on esittänyt vangittavaksi Turun puukottajan lisäksi neljää muuta Marokon kansalaista. Keskusrikospoliisi epäilee heitä osallisuudesta Turun perjantaisiin puukotuksiin – eli kahteen terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn murhaan ja kahdeksaan murhan yritykseen.

Miehet kiistävät osallisuutensa tekoihin.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuteen toimitetun vangitsemisvaatimuksen mukaan miehistä kaksi on 18-vuotiaita, kolmas 24-vuotias ja neljäs 28-vuotias.

Yhdellä heistä on aiempaa rikoshistoriaa Suomessa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut toisen 18-vuotiaista vankeusrangaistukseen seksuaaliseen tekoon pakottamisesta. Mies on valittanut ratkaisusta hovioikeuteen eli tuomio ei ole lainvoimainen.

Epäilty teko on tapahtunut vuosi sitten kesällä ja siihen on osallistunut kaksi henkilöä.

Tuomiosta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Yksi osti pakettiauton heinäkuun lopussa

Yksi neljästä epäillystä osti heinäkuun lopussa pakettiauton toiselta Turussa asuvalta marokkolaismieheltä. Tätä pakettiautoa poliisi etsi yleisövihjeiden avulla perjantaina liittyen Turun iskuun.

Auton myynyt mies kertoo Ylelle, että hän tunsi ostajan ennestään Turun marokkolaispiireistä. Ostaja on 24-vuotias. Myyjä ihmettelee, että nuorta miestä epäillään osallisuudesta iskuun.

– Hän on ihan tavallinen, rauhallinen ja aktiivinen poika. En usko, että hän voi tehdä pahaa, pakettiauton myyjä sanoo.

Myyjän mukaan nuori mies osti valkoisen Fiat Ducato -pakettiauton puoliksi marokkolaisen kaverinsa kanssa. Auto on kuitenkin vain epäillyn 24-vuotiaan nimissä.

KRP julkaisi perjantai-iltana kyseisen Ducaton rekisterinumeron ja pyysi yleisöltä autosta lisätietoja. Poliisi löysi auton pian sen jälkeen ja kertoi lauantaina, että auton omistaja on pidätettyjen joukossa.

Auton myyjän mukaan hän on tutustunut ostajaan Turussa useampi vuosi sitten.

Myyjän tietojen mukaan mies on ollut jossain vaiheessa töissä Turun telakalla, mutta nyt hän opiskelee.

Naapuri: Toisinaan äänekästä

Poliisi teki perjantaina kotietsinnän pakettiauton omistajan kotiin Turun Varissuolla. Samassa kerroksessa olevien kolmen asunnon asukkaat kertovat Ylelle, etteivät he kuulleet perjantaina asunnosta minkäänlaisia ääniä.

Yhden seinänaapurin mukaan muutaman hengen miesporukka oli viettänyt aikaa asunnossa vielä torstaina.

– Toisinaan oli ihan hiljaista, toisinaan hyvinkin äänekästä, naapuri kertoo. Hän ei halua nimeään julki asian arkaluonteisuuden vuoksi.

Nuorten miesten porukan kovaääninen puhe yöaikaan oli häirinnyt osaa naapureista.

Naapureiden mukaan 24-vuotias oli muuttanut asuntoon muutama kuukausi sitten, noin kevättalvella. Naapureiden mukaan kaupungin omistaman yksiön asukkaat ovat vaihtuneet tiuhaan.

Lue lisää:

Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – tämän tiedämme hänestä nyt

Turun puukottajasta vihjattiin poliisille etukäteen – vaikutti radikalisoituneelta, oli kiinnostunut ääriajattelusta

Poliisi esittää viittä vangittavaksi Turun puukkoiskusta

Suosittelemme sinulle