Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Ylen kuvajoukkoistusten pelisäännöt

Yle Uutiset joukkoistaa yleisön ottamia kuvia ajankohtaisten tapahtumien tai ilmiöiden yhteydessä, jotta yleisö saisi laajemman kuvan käsittelemistämme aiheista. Noudatamme Yle Uutisten kuvajoukkoistuksissa seuraavia pelisääntöjä.

Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Joukkoistamme silloin tällöin Yle Uutisissa kuvia ajankohtaisten tapahtumien yhteydessä, jotta yleisö saisi laajemman kuvan käsittelemistämme ilmiöistä. Pyydämme yleisöä lähettämään kuvia suoraan meille tai julkaisemaan niitä sosiaalisessa mediassa tietyllä, kyseiseen joukkoistukseen yksilöidyllä aihetunnisteella.

Emme käytä niitä muissa yhteyksissä tai luovuta kolmansille osapuolille, ellei siitä erikseen kuvan lähettäjän kanssa sovita. Saatamme upottaa joukkoistuksissa myös tarkalla aihetunnisteella yksilöityjä, sosiaalisessa mediassa julkaistuja kuvia, jolloin noudatamme kunkin palvelun omia käyttöoehtoja.

Nämä ehdot koskevat nimenomaan kuvajoukkoistuksiamme. Uutiskuvien lähettämistä varten on olemassa omat ohjeensa.

Lähettämällä kuvan Ylelle joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen palveluissa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä.

Mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa?

1. Yle voi käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen palveluissa.

Saatamme käyttää joukkoistettuja kuvia joukkoistuksen yhteydessä syntyvien juttujen yhteydessä. Emme lupaa käyttää kuvia. Juttu voi olla julkaistu millä tahansa Ylen hallinnoimalla alustalla, pääasiassa Ylen verkkosivuilla tai televisiossa.

Muokkaaminen tarkoittaa kuvien värimäärittelyjä tai mahdollista rajaamista julkaisualustojemme vaatimaan kuvasuhteeseen.

Jos haluamme käyttää kuvia muussa kuin yllämainitussa tarkoituksessa, otamme erikseen yhteyttä kuvan lähettäjään.

2. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia.

Kun kuva on itse ottamasi, sinulla on siihen tarvittavat tekijänoikeudet ja tiedät, mitä kuvassa on. Lähettämäsi kuva ei saa loukata jonkun toisen tekijänoikeuksia tai oikeutta valokuvaan.

3. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä.

Julkaistavissa kuvissa pitää noudattaa yksityisyyden suojaa. Älä siis lähetä kuvia loukkaavista tilanteista tai kuvia toisen ihmisen kodista kysymättä lupaa asukkaalta ja kaikilta kuvassa esiintyviltä ihmisiltä.

Kysy lupa kuvan kohteelta myös ulkona yksittäisestä henkilöstä otetuista kuvista. Kadulla kulkevilta ihmisiltä ei tarvitse kysyä lupaa kuvan julkaisemiseen.

Suosittelemme