Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Taistelu huoltajuudesta pakottaa tennistähden sivuun US Openista: ”En halua jättää poikaani”

Victoria Azarenkan paluu US Openiin koki kolauksen.

Victoria Azarenka
Kuva: EPA
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaksinkertainen US Openin finalisti Victoria Azarenka jättää ensi viikolla alkavan kauden neljännen Grand Slam –turnauksen väliin.

Turnauksesta vetäytymisen taustalla on taistelu Azarenkan kahdeksan kuukautta vanhan pojan huoltajuudesta.

– En voi valitettavasti kisata tänä vuonna US Openissa parhaillaan käynnissä olevan perhetilanteen takia. Yritän selvittää sitä, valkovenäläispelaaja kertoi tiedotteessaan.

Losangelilaisoikeus päätti viime viikolla, että Azarenkan Leo-poika ei voi lähteä pois Kaliforniasta ennen kuin huoltajuuskiista on selvitetty.

– Wimbledonin jälkeen Leon isä ja minä erosimme. Yritämme nyt käydä läpi lakiprosessia. Tämän hetkisen tilanteen takia minun pitäisi jättää Leo Kaliforniaan, jos haluaisin pelata US Openissa. En halua tehdä sitä, Azarenka totesi.

Azarenka pääsi US Openin finaaliin vuosina 2012 ja 2013. Serena Williams päihitti kuitenkin Azarenkan molemmilla kerroilla.

Lapsen syntymisen takia pelikentiltä sivuun jäänyt Azarenka on tällä hetkellä maailmanlistan sijalla 204. Viime kuun Wimbledonissa Azarenka eteni 16 parhaan joukkoon. Hänet pudotti jatkosta toiseksi sijoitettu Simona Halep. Viime vuonna Azarenka oli kaksinpelin maailmanlistalla 13:s. Vuonna 2012 hän oli parhaimmillaan jopa maailmanlistan ykkönen.

Suosittelemme sinulle