Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Halla-aho Eerolan rikosepäilystä: Ei tarvetta ryhtyä toimenpiteisiin

Jussi Halla-ahon mielestä epämääräisesti määritellyt rikokset rohkaisevat tekemään rikosilmoituksia poliittisesti epämieluisista henkilöistä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva
Annette Blencowe
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä kiihottaminen kansanryhmää vastaan on niin epämääräinen rikosnimike, että sitä voidaan käyttää poliittisena lyömäaseena.

– On valitettavaa, että rikoslaissa on tällaisia rikoksia, jotka on määritelty hyvin epämääräisesti, jolloin ihmisillä eikä oikeuslaitoksellakaan ole oikein selvyyttä siitä, mikä täyttää rikoksen tunnusmerkit, Halla-aho sanoo.

– Se mahdollistaa tällaisten rikosepäilyiden ja rikosilmoitusten käyttämisen poliittisena lyömäaseena, hän jatkaa.

Halla-aho pitää tätä huolestuttavana oikeusvaltion kannalta.

– Kun rikos on hyvin epämääräisesti määritelty, ihmisillä on epätietoisuus siitä, mikä voi täyttää kyseisen rikoksen tunnusmerkit. Tämä rohkaisee tekemään rikosilmoituksia poliittisesti epämiellyttävistä henkilöistä.

STT kertoi aiemmin tänään, että poliisi epäilee eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana toimivaa perussuomalaisten kansanedustajaa Juho Eerolaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tämän Facebook-kirjoituksen takia. Eerola itse on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Halla-aho kertoo keskustelleensa asiasta Eerolan kanssa vain lyhyesti. Hän ei näe aihetta ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin rikosepäilyn johdosta.

– Rikosepäily ei tietenkään ole sama kuin syyte eikä varsinkaan sama kuin tuomio, joten en nyt näe, että olisi mitään tarvetta reagoida tähän, Halla-aho sanoo.

Jussi Halla-aho on itse saanut tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Suosittelemme sinulle