Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Mayweatherin ja McGregorin "eeppinen tarina" oli yhtä ennalta arvattavaa kuin Game of Thrones

Nyrkkeilyottelun tarina eteni juuri niin kuin piti, jotta kaikki olisivat tyytyväisiä, kirjoittaa Yle Urheilun Teemu Tammilehto kommentissaan.

Mayweather McGregor
Tulen ja jään laulu. Kuva: AFP / Lehtikuva
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

Floyd Mayweatherin ja Conor McGregorin välinen nyrkkeilytarina päättyi ensin mainitun tyrmäysvoittoon, mikä ei yllättänyt yhtään ketään. Ei edes McGregoria, joka hymyili tappion jälkeen muikeasti sadan miljoonan dollarin shekki mielessään.

Sen jälkeen kun ottelu kesäkuussa julistettiin, molemmat leirit ovat tehneet kaikkensa luodakseen tarinaa, jossa ottelussa olisi urheilullisesti järkeä. Jopa Mayweather antoi lausuntoja, jotka loivat kuvaa McGregorista varteenotettavana haastajana. Siihen päälle vielä McGregorin oma rajaton itseluottamus ja kovat puheet, niin hypeä riitti.

Itse ottelukin jatkoi tätä tarinaa useamman erän verran, mutta mitä se oikeastaan antoi? Se oli kuin kaikkien huulilla oleva hittisarja Game of Thrones nykyään, ennalta arvattavaa ja mukamas eeppistä juonikulkua.

McGregor aloitti kovaa ja pyrki yllättämään Mayweatherin. Maailman paras puolustava nyrkkeilijä aloitti rauhallisesti ja varmisti, ettei tule yllätyksiä. Samalla Mayweather antoi yleisölle tunteen, että irlantilainen olisi varteenotettava haastaja.

McGregor oli "eeppisessä tarinassa" alussa niskan päällä. Hän mukamas osoitti pystyvänsä ottelemaan tosissaan kaikkien aikojen nyrkkeilijää vastaan. Todellisuudessa hän sai kahdelta arvostelutuomarilta yhden ja kolmannelta kolme erää nimiinsä.

Sen jälkeen alkoi Mayweatherin "nousu". Kaikkien aikojen nyrkkeilijän "diesel käynnistyi". Hän piti jännitystä yllä "ottamalla kierroksia" muutamassa välissä, mutta kaikki kulki kohti vääjäämätöntä. Kymmenennen erän tekninen tyrmäys oli täysin odotettu lopputulos, mutta ehkä juonessa olisi vielä voinut olla mukana McGregorin viimeinen epätoivoinen nousuyritys ennen tuhoa.

Loppukliimaksia ennen rakennettu "eeppinen tarina" ainakin sai monet odottamaan sitä. Markkinointikoneisto onnistui rakentamaan "viihdyttävän"ottelun, jossa kaikki "voittivat". Järjestäjät kuittasivat hirmutilin, UFC sai hurjan lisäbuustin ykkösottelijalleen, eivätkä maksajatkaan tuntuneet kovin pettyneiltä tunnin show'hun.

Ehkä miljoona kärpästä ei voi olla väärässä. Paska on hyvää.

**Lue myös: **

McGregor väsytti itsensä, Mayweather tyrmäävästi takaisin eläkkeelle – näin eteni nyrkkeilyn superottelu

Mayweather näytti McGregorille kaapin paikan – "McGregor oli parempi, kuin odotin"

Ennätyksellisen voiton napannut Mayweather: "McGregor oli hemmetinmoinen tanssikumppani"

McGregor ei pitänyt tuomarin ratkaisusta: "Mayweatherin olisi pitänyt lyödä minut kanveesiin"

Mayweatherin ja McGregorin show ei lähellekään loppuunmyyty – näin paljon Mayweather tienasi sekunnissa

Suosittelemme sinulle