Hyppää sisältöön

Ryövääkö Taylor Swift fanejaan? Keikkalipun saa helpommin oheistuotteita hamstraamalla

Netin lippukaupat tekevät kaikkensa, jotta konserttiliput eivät päädy lipputrokareille. Swiftin epäillään käyttävän Ticketmasterin faniohjelmaa väärin.

Taylor Swift
Taylor Swift ja Grammyt parhaasta musiikkivideosta, parhaasta pop-albumista ja vuoden parhaasta levystä helmikuussa 2016. Kuva: Mike Nelson / EPA
Mattias Mattila

Maailman varakkaimpien artistien joukkoon lukeutuvaa Taylor Swiftiä syytetään faniensa ryöväämisestä netissä käytävän lippukaupan yhteydessä.

Taylor Swift Tix -lippupalvelu tarjoaa mahdollisuutta jonon ohitukseen laittamalla kättä kukkarolle: mitä enemmän ostat Swiftin levyjä tai oheistuotteita, sitä paremmat mahdollisuudet keräät konserttilipun saamiselle.

Monien mielestä systeemi ajaa fanit taistelemaan toisiaan vastaan siitä, kuka on valmis käyttämään eniten rahaa oheistuotteisiin. Huolta aiheuttaa erityisesti se, että fanikuntaan kuuluu joukottain alaikäisiä.

Swift Tix perustuu kansainvälisen Ticketmaster-lippukaupan #VerifiedFan-ohjelmaan, jonka tarkoituksena on jättää ostorobotit ja lipputrokarit nuolemaan näppejään.

Siinä asiakkaat tunnistautuvat etukäteen palveluun ja nopeimmat saavat koodin, jolla saa etuoikeuden lippuluukulle. #VerifiedFan-systeemillä lippuja ovat myyneet esimerkiksi Bruce Springsteen ja Paramore.

Suomessa ei vastaavaa palvelua

Suomessa vastaavia palveluja ei ole tarjolla, mutta erilaisia keinoja parantaa lipunsaantimahdollisuuksia löytyy tapahtumasta riippuen.

Esimerkiksi American Express -kortin omistajilla on mahdollisuus ostaa liput jo nyt Ultra Bran joulukuisille areenakeikoille. Virallisesti liput tulevat myyntiin vasta maanantaina 4. syyskuuta.

Taylor Swiftin lipunmyyntisysteemistä kertoo muun muassa Irlannin Independent (siirryt toiseen palveluun).

Korjattu 1.9. klo 10.55: Suomessa American Express -kortti ei ole luottokortti vaan maksuaikakortti.

Suosittelemme sinulle