Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Pallottelu Pingviini-jäätelöllä jatkuu – 35 työpaikkaa vaarassa Turengin-tehtaalla

Valion jäätelöt päätyivät viime vuonna yritykselle, jonka omistavat yhdessä sveitsiläinen Nestlé ja brittiläinen R&R. Yt-neuvottelut koskevat yhtiön pääkonttoria ja jäätelötehdasta.

Asiakkaita Valion jäätelökioskilla Lappeenrannassa.
Jäätelökioski Lappeenrannassa tänä kesänä. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP
Anna Karismo
Avaa Yle-sovelluksessa

Froneri Finland kertoi tiistaina aloittavansa koko liiketoimintansa sopeuttamiseen tähtäävät yt-neuvottelut.

Neuvottelujen piirissä ovat yhtiön pääkonttori ja Turengin tehdas, yhteensä noin 200 henkilöä. Vähennystarpeeksi yhtiö arvioi 35 työpaikkaa.

– Kilpailuympäristö on tiukentunut, kaupan rakenne on muuttunut Suomessa ja kanavat, joita pitkin kuluttajille halutaan lähettää viestejä, ovat muuttuneet. Meidän pitää ottaa kaikki tämä huomioon omissa prosesseissamme, Froneri Finlandin toimitusjohtaja Johanna Séwon-Kievari sanoo.

Séwon-Kievarin mukaan kylmällä alkukesällä ei ole vaikutusta väenvähennykseen. Jäätelötehdas on tottunut vaihteleviin sesonkeihin vuosikymmenten varrella. Kyse on "uuden organisaation maailmanlaajuisesta muokkaamisesta".

Froneri-yritys syntyi, kun sveitsiläinen Nestlé ja brittiläinen jäätelön valmistaja R&R perustivat yhteisyrityksen viime vuoden lopulla. Nestlé taas osti Valion jäätelöntuotannon vuonna 2004.

Froneri myy Suomessa jäätelön lisäksi muun muassa pakasteleivonnaisia, joita tuodaan Nestlén Keski-Euroopan tehtailta.

Suosittelemme sinulle