Hyppää sisältöön

Selkäsaaresta on tulossa Kemin kesämatkailun merellinen keidas

Kemiläisen kesämatkailun mahdollisuuksia kuvataan kansainvälistä markkinointia varten. Selkäsaaressa matkailija voi ruokailla, retkeillä tai vaikka ihailla maisemia paljussa ja se halutaan kertoa kuvin ja videoin.

Selkäsaaresta voi tähän aikaan löytää sienien lisäksi ainakin mustikoita ja mesimarjoja. Kuva: Noora Barria / Kemin Matkailu Oy
Kati Siponmaa

Hetkessä kaupungin keskustasta saaren rauhaan. Siinä on oikeastaan Kemin edustalla olevien lähisaarten viehätysvoima matkailun näkökulmasta. Kemin Selkäsaari on tullut tutuksi paikallisille ulkoilijoille latukahvilastaan varsinkin keväthankien aikaan.

Kemin Matkailu on ostanut latukahvilan tontin ja jo edellisenä talvena perinteisen latukahvilan ympäristössä on voinut pistää merkille uudisrakennuksia.

– Olemme rakentaneet tontille esimerkiksi sellaisen yhdistelmäkodan, joka toimii tarvittaessa noin 40 hengen ruokailupaikkana, kertoo Kemin Matkailun tiedottaja Noora Barria.

Myös latukahvilan kupeessa sijainnut vanha sauna on kunnostettu ja se on saanut kylkeensä terassia ja paljua. Selkäsaareen on tehty myös uusia kylpemispaikkoja ja saaren suojissa voi nauttia samanaikaisesti löylyistä ja näköalasta merelle.

– Latukahvilana toimiva rakennus vaatisi myös kunnostamista, Barria sanoo.

Selkäsaari komeilee Kemin Matkailun tiedottajan Noora Barrian taustalla. Kuva: Kati Siponmaa / Yle

Latukahvila pysyy jatkossakin

Paikallisen jalkapallon edustusjoukkue PS Kemin talkoolaiset ovat pyörittäneet kahvilatoimintaa edellisenä talvena, mutta Barrian mukaan jatkosta ei ole vielä sovittu.

– Joka tapauksessa latukahvila pysyy saaressa ja se onkin aivan hauska matkailijoiden ja paikallisten ihmisten kohtaamispaikka.

Meri on Kemissä todella läsnä, mutta silti lähisaaret ovat jääneet kesäaikaan sellaisten tavoittamattomiin, joilla ei ole omaa venettä. Viime vuosina saareen pääsemiseen on tullut lisää mahdollisuuksia, joista tuoreimpana yhden kesän liikennöinyt vesibussi M/S Leila.

– Tämän kesän avaus Leilan kanssa oli aivan valtavan hieno ja Jähti on meillä täällä edelleen. Mutta onhan täällä myös kajakkeja, millä meloa ja yhteistyötä tehdään esimerkiksi ohjelmapalveluyritysten kanssa. Suunnitteilla on erilaisia välineitä, joilla saareen päästään, Barria paljastaa.

Markkinointitarkoituksiin tulevista kuvista vastaa keminmaalainen Jouko Eskelinen ja liikkuvista kuvista kemiläinen mainostoimisto Nomon. Kuva: Noora Barria / Kemin Matkailu Oy

Talviaikaan Meri-Lapissa on nähty viime vuosina enenevässä määrin aasialaisia matkailijoita, mutta kesämatkailun tärkeät kohdemaat ovat Keski-Euroopassa.

– Keski-Eurooppa on meille tärkeä alue. Siellä ihmisiä kiinnostaa kovin paljon luonto. Meillä täällä luonto on erilaista, kun kesällä on esimerkiksi keskiyön aurinko ja nyt on jo alkanut revontulien aika. Yksi valtti on se, että heillä monesti kesäsää on tukalan kuumaa ja meillä taas raikas ja puhdas ilma mahdollistaa monet aktiviteetit.

Keskiviikon aikana Kemissä on kuvattu matkailukäyttöön Selkäsaaren kesäaktiviteettejä. Selkäsaaressa tallennettu sekä liikkuvaa kuvaa että valokuvia maastopyöräilystä marjastamiseen. Paikallisin voimin toteutetut kuvat ja videot päätyvät kansainväliseen markkinointikäyttöön ja ne ovat pian nähtävissä myös sosiaalisen median sivustoilla.

Suosittelemme sinulle