Hyppää sisältöön

"Susijengiläisyys pitäisi kirjata hallitusohjelmaan"

Aamu-tv:n Jälkihiki-osuudessa palattiin koripallon EM-kisojen hurmoksellisiin tunnelmiin. Katso koko keskustelu kuvaa klikkaamalla!

Susijengi kiittää katsojia viimeisen lohko-ottelun jälkeen.
Matti Lehtisaari

Susijengin esitykset koripallon EM-kisoissa puhuttivat Aamu-tv:n Jälkihien vieraita. Kaj Kunnas, Reetta Meriläinen ja Tero Tiitu seurasivat vaikuttuneina Suomen taistoja Helsingin alkulohkossa.

- Susijengiläisyys pitäisi kirjata hallitusohjelmaan. Susijengiläiset olivat iloisia, avoimia, kansainvälisiä ja kielitaitoisia. He osasivat ottaa yleisönsä, Kunnas palasi Helsingin Areenan hurmoksellisiin tunnelmiin.

Helsingin hurmoshenki haihtui lauantaina Istanbulissa, kun Italia pudotti Suomen tylysti jatkosta.   

- Jos katsellaan tulostaululle, niin Italian voitto Suomesta oli hyvin looginen juttu. Suomi ja Italia ovat kohdanneet 26 kertaa, ja voitot ovat Italian hyväksi 24-2. Eikä Petteri Koponen ollut kuitenkaan ihan sataprosenttisessa kunnossa, Kunnas muistutti.

- Ja vaikka Lauri Markkanen olisi kuinka hyvä pelaaja, niin hän on pelannut tähän mennessä lähinnä divarikorista ja yliopistokorista. Mutta odottakaa, kun viiden vuoden kuluttua tulee vastaava kamppailu, Kunnas mietti.

Reetta Meriläinen huomautti, että Italian jäätävä alkurynnistys oli liikaa Susijengille.

- Italialaiset olivat opiskelleet sen, että suomalaiset kannattaa tyrmätä heti alkuvaiheissa. Tätä samaahan tapahtuu muissakin palloilulajeissa. Olisiko aikaisempien pelien hurmoksesta jäänyt päälle mentaalinen lukko, jota ei vain saatu purettua, Meriläinen mietti.

Suosittelemme sinulle