Hyppää sisältöön

Pohjois-Korea laukaisi jo toisen ohjuksen Japanin yli

Useat uutistoimistot kertovat Pohjois-Korean testanneen jälleen ohjusta.

Eteläkorealaiset katsoivat uutislähetystä Pohjois-Korean ilmoituksesta kuudennesta ydinkokeestaan syyskuun alussa. Kuva: Yonhap / EPA-EFE

Pohjois-Korea on laukaissut ohjuksen, joka lensi Japanin yli. Asiasta kertovat uutistoimistoille niin Etelä-Korean armeija, uutistoimisto Yonhap kuin japanilaislähteetkin.

Kyseessä oli jo toinen kerta kuukauden sisään, kun Pohjois-Korea laukaisee ohjuksen Japanin yli. Japanissa ihmisiä kehotettiin hakeutumaan suojaan.

– Ohjus on laukaistu, ohjus on laukaistu. Pohjois-Korea on näyttänyt laukaisseen ohjuksen. Hakeutukaa suojaan rakennukseen tai maan alle, ulvoivat sireenit aamuyöllä.

Japanin valtiosihteeri on kertonut, että ohjus putosi Tyyneenmereen noin 2 000 kilometriä Hokkaidon saaresta itään.

Lensi elokuista ohjusta pidemmälle

Ohjus matkasi luultavasti noin 3 700 kilometrin matkan ja saavutti 770 kilometrin korkeuden, arvioi Etelä-Korean puolustusministeri. Ohjus olisi tällöin lentänyt korkeammalla ja pidemmän matkan kuin elokuussa Japanin ylittänyt ohjus.

Se lensi 2 700 kilometrin matkan ja saavutti 550 kilometrin korkeuden.

Sekä Etelä-Korean että Yhdysvaltain armeija analysoivat ohjuskokeen yksityiskohtia. Ohjus laukaistiin Pyongyangin läheisyydestä kohti itää.

Pohjois-Korea ilmoitti aiemmin syyskuussa testanneensa vetypommia. Koe tuomittiin jyrkästi maailmalla ja YK asetti Pohjois-Korealle pakotteita.

Pohjois-Korea on ollut raivoissaan maalle asetetuista uusista pakotteista. Pohjois-Korea on vannonut tehostavansa aseohjelmaansa vastalauseena pakotteille.

Lue lisää:

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu hätäistuntoon Pohjois-Korean ohjuskokeen vuoksi

Yhdysvaltain Tillerson Pohjois-Korean ohjustestistä: Kiinan ja Venäjän on toimittava

Tästä pääset lukemaan Aasian-kirjeenvaihtajamme Jenny Matikaisen analyysin, kun turvallisuusneuvosto päätti viimeksi Pohjois-Korean pakotteiden kiristämisestä.

Eteläkorealaiset ovat tottuneet Pohjois-Korean uhitteluun. Tästä voit lukea Aasian-kirjeenvaihtajamme Jenny Matikaisen jutun aiheesta.

Suosittelemme sinulle