Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

4-vuotias Turo sulatti suomalaisten sydämet – Pikkupojan haastattelua on katsottu jo yli miljoona kertaa

Gryöntzy grynö dö! Se on siansaksaa, vakuutti pikkumies haastattelijalle, joka kyseli esikoulun aloittamisesta. Turo Sipilän äiti yllättyi ihastelevista kommenteista.

Yle Uutiset Pirkanmaa: 4-vuotiaan Turo Sipilän haastattelu
Anne Heino
Avaa Yle-sovelluksessa

Lempäälän Sääksjärvellä sijaitsevan Otsonmäen päiväkotiin saapui perjantaiaamuna oikea somejulkkis: Hunajakuonoryhmän Turo Sipilän haastattelua esikoulun aloittamisiästä oli Facebookissa katsottu ja ihasteltu torstai-illan ja perjantain aikana jo yli miljoona kertaa. Osa kertoi kommenteissa katsoneensa videon useaan kertaan.

Neljävuotias Turo vastasi toimittajan kysymykseen tavalla, joka on kerännyt tuhansia innostuneita kommentteja.

"Ihana poika", "hellyttävä lapsi", "mahtava pikkumies", "tomera", "ihan paras". "Siinäpäs oli haastetta haastattelijalle!!! Huhhuh, kun otti vatsalihaksiin!"

Videolla vastausta esikoulun aloitusikään ei tullut, mutta paljon muuta tärkeää kuultiin. Turo arvioi haluavansa isona joko rekankuljettajaksi tai "päikynhoitajaksi". Kommentoijat näkevät muitakin vaihtoehtoja.

"Pojalla on edessään lupaava ura valtakunnan politiikan huipulla. Voit kysyä mitä vaan ja vastaukseksi saat mitä vaan."

"Tuosta Turosta tulee kyllä isona jotain muuta kuin päikynhoitaja, siitä oon varma. Aivan ihana haastattelu ja niin reipas poika. "

"Mä näen tos pojas meiä poikaa ku hän ostaa crossimopon ja vika kulkuneuvo on rekka."

"Voisiko tämän Sipilän Turon vaihtaa siihen toiseen Sipilään, joka yhtenään pyörii uutisissa? Turo tekisi hänen hommissaan luultavasti huomattavasti parempaa duunia."

Turo otti haastattelussa kantaa koulun kieltenopetukseen ja sanoi itse puhuvansa hyvää siansaksaa.

"Ihan mahtava! Miksei siansaksaa opeteta enemmän koko koululaitoksessa? Siitähän vois tulla vaikka yleinen maailmankieli, jota kaikki ymmärtäis."

"Opiskelu muuttaa elämää: isoveljen ja muidenkin kanssa kasvetaan isommiksi, kulkuvälineet tulevat suuremmiksi, siansaksan lisäksi opitaan muita uusia kieliä ja vähitellen tehdään työtä ihan niinkuin päivähoitaja."

Somejulkisuus yllätti äidin

Turon äiti Soili Sipilä on hämmästynyt pojalleen Facebookissa ryöppyävästä ihailusta.

– Kyllä siitä hirveän yllättynyt olin. Se on niin arkipäiväistä vuorovaikutusta itselle Turon kanssa, etten sitä edes ymmärtänyt, että kuinka se muihin ihmisiin vaikuttaa, kertoo Sipilä.

– Aika tuommoista ympäripyöreätä vastailua ja vähän omin neuvoin etenee juttu. 

Monet kommentit sosiaalisessa mediassa ovat naurattaneet äitiä.

– Isojakin ehdotuksia kommenteissa on ollut. Vaihdettaisi vähän isompaankin Sipilään mielellään.

Perheen lähipiirikin on ottanut yhteyttä ja antanut palautetta Turon sanomisista. Turoa julkisuus ei äidin mukaan juurikaan ole hetkauttanut.

– Vaatimaton mies!

Myös Otsonmäen päiväkodissa väki on ollut perjantaina täpinöissään, kertoo Otsonmäen päiväkodin johtaja Tiina Siren. Sirenin mukaan vanhemmille on lähetelty linkkejä jutusta ja lasten haastatteluista tehdystä tv-uutisesta.

– Kyllä, Turo on varmasti somejulkkis!

Turon tomerat vastaukset toimittajalle on katsottavissa Yle Areenassa sekä Yle Uutisten että Yle Tampereen Facebook-sivuilla.

Lue myös: Pitäisikö 5-vuotiaan lähteä esikouluun? Entä oikeaan kouluun? – Näin lapset vastasivat

Suosittelemme