Hyppää sisältöön

Liigan kurinpitopomo kiistää julkisen paineen koventaneen Lambergin tuomiota – "Hommat vaikeutuvat, jos lähtee lukemaan muiden kommentteja"

SM-liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja Sampo Liusjärvi sanoo, että linja on kokonaisuudessaan koventunut viime vuodesta.

Ässien päävalmentaja Jyrki Aho. Kuva: AOP
Matti Lehtisaari,
Ossi Saarinen

Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio määräsi Porin Ässien hyökkääjän Matti Lambergin 13 ottelun pelikieltoon. Lamberg taklasi Mikkelin Jukurien Valtteri Hietasta päähän keskiviikon liigakierroksella.

Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja Sampo Liusjärvi kiistää, että kova julkinen paine olisi vaikuttanut Lambergin pelikiellon pituuteen. Liigaa arvosteltiin aikaisemmin tällä viikolla liian lepsuista rangaistuksista, kun SaiPan Cody Kunyk sai viiden ottelun ja Kärppien Jari Sailio kolmen ottelun pelikiellon päähän kohdistuneista taklauksistaan. 

- Julkisuus ei ole vaikuttanut päätöksiimme. Ulkopuolisia kommentointeja on ollut tässä hommassa ennenkin ja tulee varmasti aina olemaan. Tilanteista riittää mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin, Liusjärvi kuittasi Yle Urheilulle.

- Ohjeistin jo ennen kauden alkua kurinpitodelegaation uusia jäseniä siitä, että tätä työtä voi tehdä vain muodostamalla oman käsityksensä tilanteista. Hommat vain vaikeutuvat, jos lähtee kuuntelemaan tai lukemaan muiden kommentteja, Liusjärvi painotti.

Liusjärven mukaan tämän syksyn kurinpitopäätökset ovat olleet linjakkaita ja osoittaneet, että rangaistukset päähän kohdistuneissa taklauksissa ovat koventuneet.

- Matti Lambergin taklaus muistutti Antti Tyrväisen viime kauden tilannetta, josta silloinen kurinpitoryhmä määräsi Tyrväiselle seitsemän ottelun pelikiellon, Liusjärvi sanoi.

- Kaikissa tämän syksyn tapauksissa rangaistukset ovat olleet kovempia kuin mitä olisi määrätty viime kauden linjauksilla. Olemme osoittaneet päätöksillämme sen, minkälaista kurinpitolinjaa liigassa noudatetaan tällä hetkellä, Liusjärvi painotti.

Näin liiga perusteli Matti Lambergin 13 ottelun pelikieltoa (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Nyt koveni SM-liigan kurinpito – Ässien hyökkääjälle 13 ottelun pelikielto rumasta taklauksesta 

Suosittelemme sinulle