Hyppää sisältöön

Linnanmäen Vekkula puretaan – Jokainen voi vaikuttaa, mitä säilytetään

Linnanmäen legendaarinen Vekkula puretaan. Sinne ehtii vielä kolmena viikonloppuna.

Linnanmäen legendaarinen Vekkula puretaan. Huvipuiston toiseksi suosituin laite on tullut käyttöikänsä päähän. Kuva: Linnanmäki

Linnanmäkeä pyörittävä Lasten Päivän Säätiö tiedotti tänään perjantaiaamuna, että yksi huvipuiston suosituimmista laitteista eli Vekkula puretaan.

Mitä ihmettä?

– Me ymmärrämme, että ihmiset ovat pahoillaan, mutta olemassa olevaa Vekkulaa ei enää pysty remontoimaan. Se on toiseksi suosituin laite vuoristoradan jälkeen, mikä tarkoittaa, että myös kulutus on kovaa, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoo.

Puinen Vekkula-rakennus on vuodelta 1961.

Linnanmäki kerää nyt omilla nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) kävijöiltä mielipiteitä siitä, mitä vanhasta Vekkulasta pitäisi olla uudessakin Vekkulassa. Eri tahtiin liikkuvat porrasaskelmat? Kaltevat lattiat? Lopun liuku matolla?

Tosin vielä ei ole päätetty sitäkään, onko Vekkulan paikalle tuleva uusi huvipuistolaite ja -rakennus Vekkula.

– Ovatko ihmiset nähneet maailmalla kierrellessä jotain uutta, mikä tuntuu kivalle? Joka tapauksessa uudesta laitteesta on tarkoitus tehdä isompi kuin tämä nykyinen ja vähän väljempi ja tilavampi. Vuodesta 1961 on paljon muuttunut ja voimme tehdä vielä vekkulampaa, Adlivankin sanoo.

Vekkulaan pääsee vielä kolmena tulevana viikonloppuna ja lokakuun Valokarnevaalien aikana.

Linnanmäen legendaarinen Vekkula puretaan. Kuva: Linnanmäki

Suosittelemme sinulle