Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Laura Huhtasaari valittiin perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi

Puheenjohtaja Halla-aho on kuvaillut Huhtasaarta perussuomalaisten lähestymistavan ruumiillistumaksi.

Laura Huhtasaari
Perussuomalaisten Laura Huhtasaari eduskunnan täysistunnossa Helsingissä keskiviikkona 20. syyskuuta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Jarno Virtanen,
Hannu Tikkala
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansanedustaja Laura Huhtasaari on valittu perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.

Huhtasaarelle ei tullut puoluevaltuuston kokouksessa vastaehdokkaita, vaikka esimerkiksi Tom Packalén oli kertonut olevansa kiinnostunut vaaleista.

Valinta ei ollut yllätys, sillä puoluehallitus esitti Huhtasaarta ehdokkaaksi jo elokuun alussa. Varsinainen nimittäminen jätettiin kuitenkin puoluevaltuustolle.

Perussuomalaisista kerrottiin jo ennen kokousta Ylelle, että Huhtasaaren valinnan pitäisi olla läpihuutojuttu.

Puoluevaltuusto otti myös kantaa siihen, tuleeko perussuomalaisille presidenttiehdokasta vai ei.

Huhtasaaresta varapuheenjohtaja Jyväskylässä

Laura Huhtasaari nousi puolueensa varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa Jyväskylässä. Äänestyksessä Huhtasaari voitti selvin numeroin puolustusministeri Jussi Niinistön.

Sittemmin Niinistö siirtyi muiden ministerien tapaan Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän jäseneksi.

Huhtasaaren eteneminen on ollut nopeaa. Hän nousi eduskuntaan vuonna 2015, kun hänet valittiin yli 9 000 äänellä eduskuntaan Satakunnan vaalipiiristä.

Tukea hänen kampanjalleen antoi puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Halla-aho onkin kuvaillut Huhtasaarta perussuomalaisten lähestymistavan ruumiillistumaksi.

Huhtasaari on ajanut Suomen eroa sekä EU:sta että eurosta. Maahanmuuttopolitiikan vaikutukset pitäisivät hänen mukaansa olla Suomelle joko ”positiiviset tai neutraalit”.

Huhtasaari on vastustanut sukupuolineutraalia avioliittolakia, pakkoruotsia ja homoparien adoptio-oikeutta. Tämän lisäksi hän ei usko, että evoluutioteoria pitää paikkaansa.

Huhtasaari saa vastaansa kokenutta kaartia

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään ensi vuoden tammikuussa.

Huhtasaari saa vastaansa presidentinvaaleissa useita kokeneita ehdokkaita. Keskusta on nimennyt ehdokkaakseen kansanedustaja, ex-pääministeri Matti Vanhasen, vihreät kansanedustaja Pekka Haaviston, SDP kansanedustaja Tuula Haataisen, vasemmistoliitto europarlamentaarikko Merja Kyllösen ja RKP europarlamentaarikko Nils Torvaldsin.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön tukijoukot keräävät parhaillaan kannattajakortteja hänen ehdokkuudelleen. Samoin europarlamentaarikko Paavo Väyrysen kannattajakorttien keräys on vielä kesken.

Suosittelemme sinulle