Hyppää sisältöön

Kemin Sauvosaareen havitellaan monipuolista urheilupuistoa – listoilla myös jalkapalloväen toivoma lämmitetty tekonurmi

PS Kemin liigalisenssin ehtona ollut kentän parannus ei missään tapauksessa ehdi vielä ensi kaudelle, sanoo kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Sauvosaaren Takakentän tekonurmi ja lämmitys ovat osa laajempaa urheilupuiston kokonaissuunnitelmaa. Jos hankkeet etenevät, töihin päästäneen kuitenkin vasta parin vuoden kuluttua. Kuva: Risto Koskinen / Yle
Antti Heikinmatti

PS Kemin kotikenttä saa lähivuosina liigatasoisen ehostuksen, jos kaavailut Sauvosaaren urheilupuiston kehittämisestä toteutuvat. Valtuutetuille esitellyssä luonnoksessa kentälle on suunniteltu lämmitettyä tekonurmea ja valaistuksen parantamista.

Takakentän päivittäminen on osa laajempaa kokonaissuunnitelmaa, kertoo kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

– Takakentän osalta on lähdetty siitä ajatuksesta, että siellä lämmitetty keinonurmi ja valaistus aikanaan rakentuisi sillä tavalla, mitä Palloliittokin edellyttää korkeimmalla sarjatasolla. Ihan nopeata kuokkimista ei alueella kuitenkaan voida käynnistää, kuvailee Nissinen.

Innokkaimmat futisfanit ovat toivoneet, että kentällä pistettäisiin lapiot santaan jo tänä syksynä. Nissinen toppuuttelee. Hänen mukaansa koko Sauvosaaren urheilupuistosuunnitelma on aikataulutettu vuosille 2018-2022. Kyse on ennen kaikkea rahoituksesta.

– Tässä on oikeastaan kolme operaatiota. Meidän oma taloussuunnittelu joka valmistuu tuossa joulukuussa, Palloliiton keskusteluyhteys lokakuussa ja sitten vuodenvaihteen mennessä deadline on Aluehallintoviraston tulevien vuosien rahoituslista, jonne pitäisi hanke saada, Nissinen listaa.

Valtuutetuille esiteltyjen suunnitelmien mukaan huonokuntoinen vanha tenniskenttä jäisi pois käytöstä. Verkkojen asemesta alueelle voitaisiin sijoittaa esimerkiksi urheilutapahtumia tai konsertteja palvelevia toimintoja, kuten lipunmyyntiä tai wc-tiloja. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kyse ei ole vain jalkapallosta

Nissinen muistuttaa, että takakentän kohdalla ei ole kyse pelkästään jalkapallosta. Nykyisellään kentän käyttöaste on jäänyt heikoksi, sillä luonnonnurmi ei varsinkaan keväisin kestä kulutusta. Kentän käyttöä on jouduttu rajoittamaan, jotta nurmi on pelikunnossa PS Kemin otteluita varten.

Jalkapallokentän petraamisen lisäksi suunnitelmissa on esitelty myös yleisurheilukentän puolen tasonnostoa. Pienten ja isompien pintaremonttien lisäksi suunnitteilla on muun muassa lähiliikuntapaikkojen rakentamista.

– Tarkoitus on, että Sauvosaaren alueella terveysliikkumisen ja terveyden edistämisen mahdollisuudet entisestään paranevat ja siihen on erilaisia ajatuksia minkälaisia asioita siihen voitaisiin tehdä, Nissinen sanoo.

– Keskustelu keskittyy helposti jalkapalloon, mutta tässä on kyse paljosta muustakin kuin siitä ja mestaruussarjan pelaamisesta.

Nissisen mukaan urheilupuiston hankesuunnitelmat tulevat koko kansan nähtäville lokakuun aikana. Suunnitelmista halutaan kuulla valtuutettujen lisäksi ihan tavallisten kuntalaisten mielipiteitä.

Suosittelemme sinulle