Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kaksi päivää suuria sanoja bisneksestä Helsingissä, tähdittäjänä näyttelijä Will Smith

Suomalainen talouseliitin ideariihi Nordic Business Forum laajenee ensi vuonna Norjaan.

yleisöä istuu salissa
Nordic Business Forum vuonna 2015. Kuva: Nordic Business Forum & Studio Kraft
Janne Toivonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Takana ovat ne vuodet, kun megatapahtumien pääpuhujat kävelivät lavalle puhujanpönttöön, kahistelivat papereitaan ja julistivat sanomansa paikaltaan seisten.

Nyt headset-mikrofonit ovat vapauttaneet päätähdet kävelemään lavalla savuissa ja spottivaloissa, kauhomaan käsiään vapaasti sanojensa tueksi ja viestittämään rennolla lavaliikehdinnällään dynaamisuutta ja innovatiivisuutta.

Applen perustaja Steve Jobs oli tämän tyylin mestari, ja bisneseliitti on kopioinut mestarin elkeet.

Tänään ja huomenna Helsingissä

Tällaista suuren maailman johtajuuspuhetta on nyt tarjolla Helsingissä, kun syksyn iso taloustapahtuma Nordic Business Forum alkaa tänään Helsingin Messukeskuksessa.

Tähtipuhujaksi on haalittu yhdysvaltalainen näyttelijä Will Smith. Smithillä on vyöllään kaksi Oscar-ehdokkuutta ja rooleja noin 50 elokuvassa. Hän tekee hyväntekeväisyyttä Will and Jada Smith Family -säätiönsä kautta.

Muut pääpuhujat ovat Virgin Groupin perustaja Richard Branson, kuuluisa ilmastolähettiläs James Hansen sekä professori–kirjailija Adam Grant.

Suomalaisia lavalle nousee kaksi: St1:n perustaja ja pääomistaja Mika Anttonen sekä Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas.

Anttonen ja Taalas puhuvat ilmastonmuutoksesta, mikä onkin yksi NBF:n tämän vuoden kolmesta pääteemasta muodossa vastuullisuus. Muut teemat ovat merkityksellisyys ja johtaminen.

NBF on levinnyt Tukholmaan ja Osloon

Nordic Business Forum ei ole mikään kaiken kansan tapahtuma, vaan yritysjohtajien innostamis- ja verkostoitumiskonferenssi. Puhujat jakavat menestysvinkkejä ja johtajat tapaavat toisiaan. Käytössä on viime vuoden tapaan mobiilisovellus, jolla voi etsiä omiin liiketoimiin parhaiten sopivia kontakteja.

Tapahtuma on paisunut suureksi. Tänä vuonna osallistujia on noin 7 500, eli 1 800 enemmän kuin viime vuonna. Liput, hinnaltaan 1 600–3 700 euroa, on myyty hyvissä ajoin loppuun.

Päätapahtuman kasvun lisäksi Nordic Business Forum laajenee muihin Pohjoismaihin. Tammikuussa NBF järjestettiin ensi kertaa myös Tukholmassa, ja ensi tammikuussa ovat vuorossa peräjälkeen sekä Tukholma että Oslo.

Myös Tukholman ja Oslon tapahtumiin pyritään haalimaan puhujaksi ainakin yksi iso kala. Tukholman puhujakaartia tähditti tammikuussa tennistähti Andre Agassi, ja seuraava iso nimi on Apple-yhtiön Steve Jobsin kanssa perustanut Steve Wozniak.

Helsingin-tapahtuman osallistujat tulevat yli 30 maasta, ja viime vuonna neljäsosa heistä oli toimitusjohtajia.

Jo kahdeksas kerta

Nordic Business Forum järjestetään jo kahdeksatta kertaa. Tapahtuman juuret ovat Jyväskylässä, jossa perustajat, opiskelijat Hans-Peter Siefen ja Jyri Lindén kokosivat yhteen muutamia kymmeniä henkilöitä jo vuonna 2009.

Ensimmäisen 700 hengen seminaari järjestettiin vuonna 2010, ja kansainväliset puhujat tulivat mukaan vuonna 2011. Tuolloin lavalle nousi Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore.

Helsinkiin Nordic Business Forum muutti vuonna 2014. Tapahtuma on kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmista lajissaan ja muistuttaa marras-joulukuun digimessu Slushia, joka on myös pyrkinyt laajentumaan vientituotteeksi. Slush on kertaluokkaa isompi, sillä sen osallistujamäärä lähenee jo 20 000:ta.

Lue lisää:

Saattavat Will Smith ja Richard Branson äimistyä Helsingissä – lounaalla tarjolla hyönteisiä, sirkkamuurahaissuolaa, roskakalapullia   

Suosittelemme