Hyppää sisältöön

Yle jatkaa Suomen Tietotoimiston asiakkaana

Uusi sopimus on voimassa toistaiseksi.

STT:n toimitus. Kuva: Irene Stachon / Lehtikuva

Yle jatkaa Suomen Tietotoimiston (STT) asiakkaana toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Aiempi sopimus oli määräaikainen, ja se olisi umpeutunut vuodenvaihteessa.

Tänään maanantaina allekirjoitettu sopimus kattaa STT:n suomenkielisen uutispalvelun ja Lehtikuvan kuvapalvelun.

Yle palasi STT:n asiakkaaksi viime keväänä määräaikaisella sopimuksella. Molemmat osapuolet ovat sopineet, että sopimuksen arvo pidetään yrityissalaisuutena.

– Jatkamalla sopimusta haluamme osaltamme olla mukana turvaamassa monimuotoisen median säilymisen, kertoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vt. vastaava päätoimittaja Marit af Björkesten.

Yle luopui STT:n palveluista vuonna 2006 säästösyistä. STT on viime vuosina menettänyt useita asiakkaitaan. Esimerkiksi Helsingin Sanomat on lopettanut sen tekstipalveluiden ostamisen.

Viimeksi STT:n palveluista luopuivat Svenska Yleä lukuun ottamatta kaikki ruotsinkieliset asiakkaat. Päätös johti yt-neuvotteluihin, jotka koskevat koko ruotsinkielistä toimitusta.

STT:n vastaava päätoimittaja ja toimitusjohtaja Mika Pettersson kuvailee sopimuksen osaltaan helpottavan talousongelmissa olevan uutistoimiston asemaa. Sopimus ei kuitenkaan ratkaise sen talousongelmia.

Muun muassa Helsingin Sanomia kustantava Sanoma on STT:n suurin omistaja 33 prosentin osuudella. Seuraavaksi suurimmat omistajat ovat muun muassa Kauppalehteä kustantava Alma Media (20,6 prosenttia) ja Turun Sanomat omistava TS-Yhtymä (18 prosenttia).

Suosittelemme sinulle