Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Näyttelijä Antti Majanlahti on kuollut

Pitkän uran tehnyt Majanlahti oli vasta 50-vuotias.

Antti Majanlahti
Kuva: Laura Pohjavirta / Yle
Sanna Vilkman
Avaa Yle-sovelluksessa

Näyttelijä, ohjaaja ja teatterinjohtaja Antti Majanlahti, 50, kuoli viime sunnuntaina.

Tunnetun tamperelaisen teatterisuvun vesa oli koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri. Hänen vanhempansa ovat ohjaaja-teatterinjohtaja Mikko Majanlahti ja näyttelijä Maija-Liisa Majanlahti (k.2017). Myös perheen tytär, Antin sisko Sanna Majanlahti on näyttelijä.

Pitkän uransa aikana Antti Majanlahti teki lukuisia rooleja televisiosarjoissa, elokuvissa ja teatterissa. Hänen ensimmäisiin merkittäviin rooleihinsa kuuluvat Häräntappoaseen televisioversion Rutanen (1989) ja nuorisorikollinen Jesse Taavi Kassilan Autovaras-sarjassa (1991). Ensiesiintymisensä televisiossa Majanlahti teki jo kolmivuotiaana sarjassa Heikki ja Kaija.

Myöhemmin hän esiintyi muun muassa sarjoissa Samppanjaa ja vaahtokarkkeja sekä Hovimäki, ja elokuvissa Kulkuri ja Joutsen sekä Joensuun Elli. Majanlahti muistetaan teatterin puolelta esimerkiksi rooleistaan näytelmissä Sadan vuoden yksinäisyys, Runar ja Kyllikki sekä Diivat.

Antti Majanlahden haastattelu Uuden Päivän kuvauksissa 2014

"Pidetty ja iloinen työkaveri"

Viime vuosina Antti Majanlahti oli yleisölle tuttu erityisesti Ylen Uusi Päivä -sarjasta. Vaikka hänen roolihahmonsa Asko Haavisto oli jo poistunut sarjasta, oli Majanlahden tarkoitus vierailla vielä viimeisissä jaksoissa, kertoo sarjan vastaava tuottaja Samu Reijonen.

– Me kaikki jäämme kaipaamaan todella iloista työkaveria. Työryhmässämme on paljon Antin läheisiä ystäviä.

Majanlahti ohjasi parhaillaan musiikkinäytelmää Rakastunut Ryti Rauman kaupunginteatterille. Esityksen ensi-illan on tarkoitus olla 14.10 .Teatterin johtaja Otto Kanerva kertoo viimeistelevänsä Majanlahden työn ja näytökset pidetään suunnitellusti.

– Olemme keskustelleet asiasta omaisten kanssa. Tämä on kunnianosoitus Antin työtä kohtaan.

Antti Majanlahti valittiin elokuussa Valkeakosken kaupunginteatterin johtajaksi. Hänen piti aloittaa tehtävässään päätoimisesti ensi vuoden helmikuussa. Aiempaa kokemusta vastaavasta tehtävästä Majanlahdella oli Lappeenrannasta, jossa hän oli kaupunginteatterin johtajana vuosina 2002–2007.

Antti Majanlahti asui synnyinkaupunkinsa Tampereen Viinikassa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Antti Majanlahden viimeinen kohtaus sarjassa Uusi Päivä

Lue myös:

Antti Majanlahden kuolinsyy arvoitus – "Suru on valtava", sanoo sisar, Sanna Majanlahti 

Suosittelemme