Hyppää sisältöön

Yle Sápmi juhlii 70-vuotista taivaltaan perjantaina

Juhlapäivänä Yle Sápmi lähettää radiossa suoran juhlalähetyksen kolmella saamen kielellä.

Yle Sápmi, Sámi jietna - saamelaisten ääni Kuva: Vesa Toppari / Yle

Perjantaina 6.10.2017 on kulunut 70 vuotta siitä kun saamenkielinen radiotoiminta alkoi Yleisradiossa. Juhlapäivänä Yle Sápmi lähettää radiossa suoran juhlalähetyksen kolmella saamen kielellä. Juhlalähetys lähetetään klo 10.30 -13.30 ja lähetyksessä tavataan niin Saamenradion vanhoja kuin myös uudempia tuttavuuksia. Samalla muistellaan menneitä ja luodaan katse myös tulevaisuuteen.

Yle Sápmi 70 juhlalähetyksen juontavat Sara Wesslin, Jouni Aikio ja Anja Kaarret. Lähetyksen aikana kuullaan kuulumisia myös Enontekiöltä ja Utsjoelta, missä toimittajamme Minna Näkkäläjärvi ja Susanna Guttorm jututtavat vieraitamme.

Suoran juhlalähetyksen jälkeen klo 14.00 -16.00 voit kuunnella vielä Yle Sápmi 70, Ávvuságat vuorkkas -ohjelman, jossa tutustutaan arkistojen aarteisiin ja kuullaan ääniä Saamenradion alkuajoilta.

Suomen ainoa saamenkielinen lasteohjelma Unna Junná täyttää myös pyöreitä tänä vuonna

Myös lastenohjelma Unna Junná juhlii perjantaina 10-vuotis syntymäpäiviään. Sekä Unna Junná että Binnabinnáš-vasa tapaavat lapsia Inarissa klo 13 kulttuurikeskus Sajoksen Dollagáddi-tilassa. Kaikki lapset ovat tervetulleita!

Voit myös piipahtaa toimituksissamme perjantaina Inarissa ja Hetassa klo 11 -16 ja Utsjoella klo 12 -15.

Osallistu Yle Sápmin juhlapäivään myös sosiaalisen median välityksellä häshtägeillä #ylesápmi70 #ylesäämi70 #ylesäämjânnam70 sekä #yleávvu70.

Suosittelemme sinulle