Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Trump heitteli talouspaperipakkauksia väkijoukkoon Puerto Ricossa ja vitsaili: Olette suistaneet budjettimme raiteiltaan

Presidentti Donald Trump vertasi Puerto Ricon hävitystä "todellisiin katastrofeihin" kuten New Orleansin tuhonneeseen Katrina-myrskyyn.

Donald Trump ja Melania Trump astuvat lentokoneesta.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump saapuivat tarkastamaan hurrikaanin tuhoja Puerto Ricolla. Kuva: Thais Llorca / EPA
Simo Ortamo
Avaa Yle-sovelluksessa

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vierailee Maria-hurrikaanin runtelemalla Puerto Ricon saarella. Matkansa alussa hän lupasi kaiken avun saarelle ja kehui pelastustöitä, mutta vitsaili niiden tulleen kalliiksi.

– Ikävä sanoa, mutta olette Puerto Ricossa suistaneet budjettimme raiteeltaan. Mutta se ei haittaa. Olemme pelastaneet paljon henkiä.

Trump myös korosti, että Maria-myrsky ei ollut surmannut yhtä paljon ihmisiä kuin "todellinen katastrofi" eli New Orleansia vuonna 2005 hävittänyt Katrina-myrsky.

– Jokainen kuolema on kauhea, mutta jos miettii todellista katastrofia, kuten Katrinaa ja niitä satoja ja taas satoja, jotka kuolivat, voi miettiä, mitä täällä tapahtui, Trump pohti.

Viranomaiset kertoivat Trumpille, että 16 ihmistä on saanut surmansa myrskyssä.

Jakoi apua asukkaille

Presidentti Trump jatkoi matkaansa saarella tarkastamalla tuhoja. Hän jakoi paikallisessa kirkossa hätäapua hurraaville asukkaille televisiokameroiden edessä.

Videokuvissa näkyy, kuinka Trump heittelee väkijoukkoon talouspaperipakkauksia.

Jotkut Yhdysvalloille kuuluvan Puerto Ricon poliitikoista ja asukkaista ovat arvostelleet liittovaltion hidasta reagointia myrskytuhoihin.

Presidentti Trump on kinastellut etenkin San Juanin pormestarin Carmen Yulin Cruzin kanssa siitä, onko hätäapu ollut riittävää. Nyt poliitikot tapasivat ja kättelivät toisiaan.

Etenkin Puerto Ricon syrjäseudut kärsivät yhä ruoan, veden puutteesta. Myös sähköverkko yhä pahasti tuhoutunut.

Korjaus 4.10.2017 klo 16.58: vessapaperipakkaukset muutettu otsikossa ja tekstissä talouspaperipakkauksiksi.

Suosittelemme