Hyppää sisältöön

Luoston ametistikaivos palkittiin matkailukohteena

Ametistikaivos nousi voittajaksi matkailutoimijoiden Skål International -järjestön kilpailussa, Major Tourist Attractions -sarjassa.

Kuva: Kaivosyhtiö Arctic Ametisti Oy
Marjukka Talvitie

Lapin markkinointiyhtiö House on Lapland kertoo, että Lampivaaran ametistikaivos Pelkosenniemellä on palkittu kansainvälisessä Matkailun kestävän kehityksen kilpailussa. Kilpailuun osallistui 74 kohdetta 28 eri maasta.

Kestävän kehityksen kilpailussa palkintokriteerejä ovat muun muassa luonnon säilyvyys, päästöjen vähentäminen, ilmastonmuutoksen hillitseminen, ihmisoikeuksien suojeleminen ja paikallisten työllistäminen.

Kaivosta kiitettiin paikallisen työvoiman hyödyntämisestä ja kasvillisuuden suojelemisesta. Pyhä-Luoston kansallispuistossa sijaitsevassa kaivoksessa turistit kaivavat ametisteja käsin.

– Luonnon ja ihmisen kunnioitus sekä aitous ovat alusta lähtien olleet yhtiön perusarvoja, yhtiön toimitusjohtaja Tuija Sandberg kertoo tiedotteessa.

Sandbergin mukaan kaivoksessa vierailevat pääsevät nauttimaan puhtaassa luonnossa liikkumisesta, alueeseen ja ametisteihin liittyvistä tarinoista sekä löytämisen riemusta, kun kävijä kaivaa ametistinsa itse.

Lampivaaran ametisti on Sandbergin mukaan kiteytynyt hitaasti, sentin miljoonassa vuodessa.

– Hiljattain eräs vierailijamme totesi: Kun sitä puristaa kädessään, tuntee olevansa vain kevyt henkäys maailmankaikkeutta, Sandberg kertoo tiedotteessa.

Kilpailun järjestää matkailualan asiantuntijoiden ja esimiesten järjestö Skål International.

Suosittelemme sinulle