Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Marietta Kiianlinna yllättävä tuplavoittaja bikini fitnessin SM-kisoissa

21:nnen kerran järjestetty Nordic Fitness Expo keräsi jälleen Lahden Messukeskuksen täyteen fitness-lajien ystäviä.

Bikini fitness SM -169cm tulokset: 1. Marietta Kiianlinna 2. Tuula Seilonen 3. Jenna Ukkonen 4. Emmi Juhala 5. Veera Louhelainen 6. Denise Rosas
Bikini fitness SM -169cm tulokset: 1. Marietta Kiianlinna Kuva: Nordic Fitness tiedote
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Viikonlopun huipensi sunnuntai-iltapäivän bikini fitnessin SM-kilpailu. Kovatasoisen kokonaiskilpailun voittoon ylsi 21-vuotias Marietta Kiianlinna, joka voitti lauantaina myös juniorien kokonaiskilpailun.

- Olen ihan sekaisin, ei tätä voi uskoa! Nyt ensimmäisenä ajatuksena on mennä syömään ja lähteä kotiin, pituudessa alle 169 senttiä kilpaileva Kiianlinna hymyili.

Kiianlinna on voittojensa ansiosta oikeutettu edustamaan Suomea sekä juniorien MM-kilpailuissa että tavoittelemaan mestaruutta yleisissä MM-kisoissa.

- Saa nähdä, kumman reissun valitsen. Juniorien kisa on kuukauden päästä ja yleiset noin kahden kuukauden kuluttua, Kiianlinna kertoi.

Myös bikini fitness -kilpailija Jonna Nygrén-Jäntti oli voitokas sekä lauantaina että sunnuntaina. Hän voitti eilen Ben Weider Legacy Cupin kansainvälisen masters-kilpailun ja tänään pituussarjansa (-172 cm) Suomen mestaruuden.

Kultaiset SM-mitalit ripustettiin myös Anna Sihvon (-160 cm), Liisa Erosen (-164 cm) ja Reetta Kanniaisen (+172 cm) kaulaan.

Sherko Eliassi uusi Suomen mestaruutensa pituudessa alle 173 senttiä
Sherko Eliassi uusi Suomen mestaruutensa pituudessa alle 173 senttiä Kuva: Nordic Fitnessin tiedote

Suomen Sherko Eliassi nousi maailmanrankingin ykköseksi

Sherko Eliassi uusi Suomen mestaruutensa pituudessa alle 173 senttiä ja myös kokonaiskilpailun voiton men’s physiquessa. Muutamaa tuntia myöhemmin hän voitti pituutensa kansainvälisessä Ben Weider Legacy Cupissa ja vei siinäkin kokonaiskilpailun voiton.

Näin Eliassi nousi men’s physiquessa maailmanrankingin ykköseksi.

- Kilpailu meni nappiin. Olin parhaassa kunnossani, joten tavoitteena ei voinut olla muu kuin kokonaiskisan voitto. Tästä jatkan kohti MM-kisoja, joissa tähtään tietysti mestaruuteen, toissa vuonna MM-pronssia saavuttanut Eliassi sanoo.

Hän on myös vuoden 2016 Euroopan mestari men’s physiquessa.

Ben Weider Legacy Cupissa menestyivät suomalaisista myös Momar Bah (1., +179 cm) ja David Ouamba (2., -179 cm). Men’s physiquen keskimmäisen pituuden Suomen mestaruuden vei David Ouamba ja pisimmän sarjan Rewbar Sohrabi.

Nordic Fitness Expon SM-kilpailut näkyvät Yle Areenasta ja ovat nähtävissä siellä kuukauden ajan

Lähde: Fitness-tiedote

Suosittelemme sinulle