Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Finnkinon lipunmyynti jumiutui tunneiksi Star Wars –elokuvan lipunmyynnin alettua

Kello 14 jälkeen lipunmyyntipalvelut alkoivat toimia jälleen normaalisti. Liput tulivat myyntiin tiistaina kello 10 alkaen porrastetusti eri kaupungeissa.

Ihmisiä elokuvateatterin kassajonossa.
Ihmisiä elokuvateatterin kassajonossa. Kuva: Yle
Jaana Hevonoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Uuden Star Wars –elokuvan aiheuttama lippujen kysyntä jumitti Finnkinon lippumyynnin tiistaina klo 10 jälkeen.

– Elokuva tuli tänään maailmanlaajuisesti myyntiin. Olimme porrastaneet myyntiä, mutta valitettavasti tilaajatrafiikki aiheutti järjestelmän tukkeutumisen ja kaatumisen, kertoo Finnkinon markkinointi- ja myyntijohtaja Kalle Peltola.

Peltolan mukaan koko järjestelmä sulkeutui kello 10 aamulla.

– Teattereiden kassajärjestelmät saatiin vajaan tunnin jälkeen ylös ja aplikaatiot 1,5 tunnissa. Mobiiliisivusto aukesi kello 13 ja verkkosivusto kello 14, Peltola kertoo.

– Kyseessä on yksi vuoden isoimpia elokuvia ja Star Wars -saga on vahvan fanikunnan omaava ilmiö, joten porukkaa oli paljon liikenteessä.

Aikaisemminkin on Peltolan mukaan vastaavissa piikeissä tapahtunut lipunmyyntijärjestelmän kaatumisia ja kun niin on päässyt käymään, syyt on käyty järjestelmätoimittajien kanssa läpi ja ratkottu ongelmia.

– Verkkolipunmyynti on kasvussa ja nyt tuli eteen uudentyyppinen pullonkaula, johon ei oltu aiemmin törmätty, Peltola sanoo.

Liput taskuunsa saanut Teemu Tammilehto kertoi sinnikkään yrityksen tuottaneen tulosta.

– Yritin aamukymmenestä saakka ostaa lippuja Star Wars-elokuvaan ja viimein kello 13 se onnistui mobiiliaplikaation kautta, kertoo Tammilehto.

Suosittelemme sinulle