Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Ylen Sanna Ukkolasta piikikkäästi twiitannut opettaja: "Toimittajien on siedettävä enemmän kritiikkiä kuin muiden"

Somekohuun viestiensä vuoksi joutunut aktiivitwiittaaja kiistää syyllistyneensä nettikiusaamiseen.

Mies käyttää älypuhelinta
Somekohu sai alkunsa Twitteristä. Kuva: Tuomas Hirvonen / Yle
Mikael Mikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen Pressiklubin juontajaa Sanna Ukkolaa piikikkäästi Twitterissä kommentoinut ja sen myötä somekohuun joutunut opettaja ja aktiivitwiittaaja Tero Hannula kommentoi Ylelle, että poliitikkojen ja toimittajien on jo lain puolesta siedettävä enemmän kritiikkiä kuin muiden.

Varsinaista nettikiusaamista ja toimittajien häirintää Hannula sanoo sitä vastoin pitävänsä todella vakavana ilmiönä. Sellaiseen hän kiistää syyllistyneensä.

–Jos puhutaan kiusaamisesta ja häirinnästä, niin siinä pitäisi kohdistaa viestejä suoraan henkilölle. Sellaista en ole tehnyt. Millaiset viestit sävyltään ylittävät sopivuuden rajat, niin se on toki aina tilannekohtaista.

Hannula arvioi kirjoittaneensa kuusi viestiä liittyen Ukkolan julkisiin ulostuloihin. Motiiviksi hän kertoo halun kommentoida Ukkolan julkisesti esittämiä näkemyksiä. Viestejään Hannula ei pidä erityisen asiattomina, hän kuvailee niitä sävyltään satiirisiksi ja pilkallisiksi.

– Tuntuu tietysti vähän loukkaavalta, että nyt minut on myös leimattu toimittajien häiritsijäksi, vaikka itse olen pyrkinyt silloin tällöin ottamaan kantaa myös tällaisiin kohuihin, joihin toimittajat ovat joutuneet.

Hannula sanoo, että hänellä ei ole mitään henkilökohtaista Ukkolaa kohtaan.

– Enhän edes tunne häntä.

A-studion päällikkö: Pitää kestää enemmän, mutta...

A-studion päällikkö Riitta Pihlajamäki on samoilla linjoilla Hannulan kanssa siitä, että toimittajan ja julkisuuden henkilön täytyy työssään kestää tiukkaakin kritiikkiä.

Pihlajamäki kuitenkin painottaa, että häirityksi tulemisen tunne on henkilökohtainen.

– Sanna Ukkolan tyyli omissa blogeissaan on erittäin kantaaottava ja hän on tottunut vuosien aikana erittäin kovaan palautteeseen. Tässä tapauksessa toimittajamme on kokenut tulevansa häirityksi.

– Ylipäätään toimittajiin kohdistuva häirintä on viime vuosina lisääntynyt. Se on vakava asia ja meillä työnantajina on velvollisuus tukea työntekijöitämme ja heidän hyvinvointiaan.

Pihlajamäen mukaan viime päivien kohu on elävä esimerkki somen mutavyöryn kaltaisesta voimasta.

– Toivottavasti tästä seuraa jotain hyvää ja keskustelu vuorovaikutuksesta ja tavasta olla eri mieltä lisääntyy, Pihlajamäki sanoo.

Suosittelemme