TURKU Frans Varjosen Nallukalle on käynyt hullusti. Sen lisäksi, että sillä on vesirokko, ovat sen vasen käsi ja oikea jalka poikki.
Nallukka oli ajanut moottoripyörällä ja kaatunut, joten Frans toi Nallukan nallesairaalaan vastaanotolle.
– Ohhoh, nyt on kaikki huonosti. Olihan Nallukalla kypärä päässä, kysyy nallesairaalan lääkäri, lääketieteen opiskelija Milla-Maria Johansson.
– Joo, vastaa Frans Varjonen.
Päiväkoti Tähtimetsän kaikki lapset saivat tuoda yhden pehmolelunsa hoitoon nallesairaalaan. Lääkäreinä toimivat Turun yliopiston lääketieteen opiskelijat. Pehmolelut saivat apua ja laastaria kului.
– Tarkoituksena on poistaa lasten lääkärikammoa. Samalla opiskelijat saavat kokemusta lasten kanssa työskentelystä, sanoo nallesairaalan koordinaattori, lääketieteen opiskelija Vaula Koski.
Nallesairaaloita eri puolilla maata
Nallesairaala on FiMSICin pitkäaikainen projekti. FiMSIC (Finnish Medical Students’ International Committee) on Suomen Medisiinariliiton ulkoasiainvaliokunta, joka on perustettu vuonna 1954.
Nallelääkäreinä toimivat lääketieteen opiskelijat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Nallesairaaloita järjestetään päiväkotivierailuina sekä erilaisissa tapahtumissa.
Frans Varjosen Nallukka lääkittiin ja se sai laastarit käteen ja jalkaan.
– Vesirokko tulee yleensä vain kerran, sanoo Frans Varjonen.
– Niinpä, vastaa nallesairaalan lääkäri, lääketieteen opiskelija Milla-Maria Johansson.