Hyppää sisältöön

Opiskelijat haluaisivat ilmaisen city-linjan – Porin Linjat torjuu esityksen

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden mielestä ilmainen city-linja voisi helpottaa uuden kampuksen parkkitilaongelmia.

Kuva: Päivi Meritähti / Yle
Tapio Pukkila

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakko ehdottaa Porin uuden city-linjan muuttamista maksuttomaksi opiskelijoille.

Maksuttomuus voisi opiskelijakunnan mukaan osaltaan ratkaista uuden kampuksen parkkitilaongelmia. Tänä syksynä avatussa kampuksessa on noin 3 500 opiskelijaa. Opiskeliijakunnan milelestä opiskelijoille on varattu aivan liian vähän parkkitilaa kampuksen alueelta.

City-linjan maksuttomuuden lisäksi opiskelijakunnalla on toinenkin ehdotus.

– Tai sitten voitaisiin parantaa julkisia kulkuyhteyksiä lähipaikkakunnilta Poriin. Silloin opiskelijan ei tarvitsisi hankkia autoa opiskelemaan päästäkseen. Auto on opiskelijalle iso kuluerä, sanoo opiskelijakunta Sammakon pääsihteeri Satu Koivisto.

Opiskelijoilla jo nykyisellään alennuksia

Porin Linjat ei lämpene opiskelijoiden toiveelle maksuttomasta city-linjasta.

– Kuulostaa vähän hassullta. Normaali kertamaksu on 3,30 euroa ja city-linjan kertamaksu yksi euro. Siinä puhutaan joka tapauksessa jo 70 prosentin alennuksesta., laskeskelee toimitusjohtaja Markku Hermonen. 

Hermonen myös muistuttaa, että Porin Linjoilla on jo alennettuja opiskelijatuotteita. Hän ei pidä mahdollisena sitä, että jokin ryhmä saisi vielä alennetuista hinnoista alennusta.

Syyskuun alussa liikennöinnin aloittanut ciity-linja kulkee reittiä Satakunnan keskussairaala-Porin matkakeskus-kauppatori-Puuvillan kauppakeskus.

Reitin käyttäjämäärä on vakiintunut noin 300 asiakkaaseen päivässä.

Suosittelemme sinulle