Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Finnairin viimeinen "maailmanlopun lento" laskeutui: AY666 to HEL ei enää lennä perjantaina 13. päivä

Taikauskovaiset voivat nyt huokaista helpotuksesta, kun Finnair lupaa, että jatkossa perjantaina, kuun 13. päivä, Kööpenhaminasta Suomeen ei tarvitse enää lentää pedon merkin alla.

Lento AY666 opastetaululla.
Kuva: Mauri Ratilainen / AOP
Jaana Hevonoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Lentoyhtiö Finnair kertoo, että sen Kööpenhaminasta Suomeen numerolla AY666 lennettävä lento laskeutunut viimeistä kertaa perjantaina 13. lokakuuta Helsinki-Vantaan lentokentälle. Finnair kertoi Twitter-tilillään lennon laskeutuneen iltapäivällä onnistuneesti aurinkoisessa säässä.

Lennon tunnuksena oleva niin sanottu pedon luku 666 herätti huomiota ja vitsailua sosiaalisessa mediassa ja ulkomaisessa lehdistössä tammikuussa. Muun muassa brittilehti Daily Mail kyseli tällöin: ”Would you want to board flight 666 to HEL on Friday 13th? Eli "olisitko sinä halukas nousemaan lennolle 666 perjantaina 13. päivä, jonka kohteena on HEL (Helsingin lentokentän lyhenne ilmailukielessä on HEL)?"

Jatkossa lento AY666 lennetään numerolla AY954.

Finnairin viimeinen pedon luvun alla lennetty lento on jälleen kiinnostanut ulkomaisia medioita. Brittiläiselle Independent-verkkolehdelle Finnair oli kommentoinut asiaa sanoen, ettei lennon numeron vaihto liity pelkoon siitä, että taikauskoiset asiakkaat karttaisivat lentoa, vaan että taustalla on kasvavan lentoyhtiön tarve uudelleen organisoida lentojensa numeroita.

Finnair kertoo lentäneensä 11 vuoden aikana onnistuneesti yhteensä 21 kertaa perjantaina 13. päivä lentoa AY666 Kööpenhaminasta Helsinkiin.

Toinen maailmalla huvitusta herättänyt lento, joka edelleen jää listoille on lento from SIN to HEL eli Singaporesta Helsinkiin. Lennon tunnuksen voi ajatella viittaavan synnistä helvettiin lentämiseen.

Suosittelemme