Hyppää sisältöön

Kaisa Sali oli jälleen viides Havaijin Ironman-kisassa – loppukiri ei aivan riittänyt palkintopallille

Suomalaistähden viimevuotinen aika parani 11 minuutilla.

Kaisa Sali
Kuva: Lehtikuva
Teemu Tammilehto,
STT Urheilu

Triathlonisti Kaisa Sali on sijoittunut viidenneksi Havaijin Ironman-kisassa. Salin kokonaisaika oli 9.04.40, mikä on 11 minuuttia parempi kuin hänen viimevuotinen aikansa samassa kisassa.

Sali lähti tavoittelemaan noin 15-20 minuutin aikaparannusta ja palkintopallipaikkaa, joka näytti maratonin alussa vielä mahdolliselta, kun suomalainen juoksi nopeinta vauhtia.

- Viimeisellä 10 kilometrillä oli kaksi minuuttia palkintopallille, muttei ihan voimat riittäneet, kommentoi Salin entinen pitkäaikainen valmentaja Paul Sjöholm Yle Urheilulle.

- Uinti meni minuutin paremmin kuin viime vuonna, pyöräily yhdeksän minuuttia ja juoksu vajaat kaksi minuuttia. Tänä vuonna 11 minuutin parannus ei valitettavasti riittänyt kuin samaan sijaan, hän jatkoi.

Naisten kisan voitti kolmannen kerran peräkkäin Sveitsin Daniela Ryf ajalla 8.50.47. Salin ero voittoaikaan oli 13 minuuttia ja 53 sekuntia.

Toiseksi tuli Britannian Lucy Charles ajalla 8.59.38, kolmanneksi Australian Sarah Crowley ajalla 9.01.38 ja neljänneksi Yhdysvaltain Heather Jackson ajalla 9.02.29.

- Kaisan suoritus oli jonkin verran parempi kuin viime vuonna, muttei ehkä ihan kuitenkaan sitä, mitä Kaisa itse odotti. Loistava suoritus se kuitenkin on, kisassa ovat kaikki maailman parhaat mukana, Sjöholm summasi entisen suojattinsa kisan.

Kaisa Sali
Katso Salin valmistautumisesta kertova dokumentti kuvaa klikkaamalla.

Suosittelemme sinulle